En Sıcak Konular

WJS: Türkiye oylamayı izliyor

4 Mart 2010 19:53 tsi
ABD'nin ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Türkiye'nin bugün ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren 252 sayılı tasarıyı oylamasını yakından izlediğ

Gazetenin internet sitesinde çıkan İstanbul mahreçli haberde, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin tasarının geçmemesi için kamuoyu önünde açıkça görülecek biçimde lobi yapmadığı yorumu yapılırken, bu durumun daha önceki yıllara göre ABD'nin tutumundaki değişikliği gösterdiği savunuldu.

Haberde, TBMM Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu'nun gazeteye Washington'dan telefonla yaptığı açıklamada, "Tasarı geçerse bunun sonuçları olur. ABD ile Irak, Pakistan, Afganistan, Orta Doğu barış süreci, İran ve Suriye konularında iyi bir şekilde beraber çalışıyoruz. Tasarı geçerse bunun tüm bu alanlara etkisi olur" dediği de belirtildi.

Bilgi Üniversitesi siyaset bilimi profesörü İlter Turan'ın da "Türkler, 1915 olaylarının dışarda iyi bilinmediğini, tek taraflı olarak bilindiğini düşünüyor" yolundaki sözlerine yer veren gazete, Turan'ın, tasarının geçmesi durumunda bunun Türkiye'de Amerika karşıtı gösterileri ve hükümetin de karşılık vermesini tetikleyebileceğini söylediğini yazdı.

Haberde, "ABD yönetiminin tasarı konusundaki sessizliğinin, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokollerin bir an önce onaylanması konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı artırma amacına yönelik olarak görüldüğü" görüşüne de yer verdi.

Bu arada ABD'de bugün çıkan haberlerde, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Howard Berman'la dün görüştüğü ve tasarının geçmesinin Türkiye ile Ermenistan arasındaki süreci riske atacağını söylediği belirtilmişti.



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,789 µs