En Sıcak Konular

İmha tutanakları dosyaya girdi

4 Mart 2010 18:36 tsi
İrtica ile Mücadele Eylem Planı adlı belgenin orjinalinin birlikte gönderildiği ihbar mektubunda Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nda gizli ibareli belgelerin imha edildiği yönündeki tutanaklar soruşturma dosyasına girdi.

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek imzalı ”İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesini orijinali bir ihbar mektubuyla savcılığa gönderilmişti. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığa muvazzaf bir asker tarafından gönderilen 5 sayfalık ihbar mektubunda şu iddialara yer verilmişti:
”Genelkurmay içerisinde Dursun Çiçek’in çalışmış olduğu Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nda olayın ortaya çıkmasının ardından büyük panik yaşandı. Birçok bilgi, belge, evrak ve bilgisayarlar kayıtları imha edildi. Bilgi Destek Daire’nde içinde orjinal belge arandı. Bulamayınca ’Birisi imha etmiştir’ diye düşünüldü. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a da bu şekilde bilgi verildi. Belgenin bulunamaması üzerine dairede görev yapan subay ve astsubaylar cezalandırılarak başka yerlere tayin edildi”

Bunun üzerine savcılık ihbar mektubunda adı geçen subay, astsubay ve sivil memurları şüpheli ve tanık sıfatıyla ifade vermeye çağırmıştı. Genelkurmay Başkanlığı kanalıyla tebligat ile ifade vermeye çağrılan 6 Albay, bir binbaşı, 4 Üsteğmen, 1 Astsubay Başçavuş ile 3 sivil memur gizli ibareli belgeleri imha etmek ve karargahta bulunan 40’a yakın bilgisayarı geri getirilemeyecek şekilde hard disklerin silmekle ilgili tanık olarak dinlenmişti.

İhbarda adı geçen erler de Ergenekon savcılarına verdikleri ifadede belge ortaya çıktıktan sonra ”Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nda belgeler yakıldı” iddiasını doğrulamıştı.

İfadelerin ardından belgelerin imha edildiğine dair tutanağın da soruşturma dosyasına girdiği öğrenildi. Tutanakla birlikte gelen belgelerde ise Bilgi İşlem Dairesi’ndeki bilgisayarların başka birimlere dağıtıldığı bilgisinin bulunduğu öğrenildi. Ergenekon savcıları, ihbarın ardından ayrı bir soruşturma başlatan Askeri Savcılık’tan bazı şüphelilerin ifadelerini talep etti.

Hürriyet



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs