En Sıcak Konular

Dikkat! Kamufle ediyorlar!

4 Mart 2010 15:27 tsi
Sağlığa zararlı olması nedeniyle vatandaşların tepkilerine yol açan baz istasyonları yerleşim yerlerine değişik yöntemlerle kamufle edilerek yerleştiriliyor.

Samsun'da biri anaokulu 4 okul yakınında bulunan bir binanın çatı katına yerleştirilen ve baca olarak kamufle edilen bir GSM şirketine ait baz istasyonunun kaldırılması için tepki gösteren vatandaşlar, imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 80 imza toplayan mahalle sakinleri savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yenidoğan Mahallesi Aziziye Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın çatı katına yerleştirilen bir GSM şirketine ait baz istasyonu, baca olarak kamufle edildi. Mahalle sakinleri tarafından ilk etapta fark edilemeyen baca görünümlü baz istasyonu, bacadaki kapının dikkat çekmesi ve bacadan duman çıkmaması üzerine vatandaşlar tarafından yapılan araştırmalarda bacanın baz istasyonu olduğu ortaya çıktı. Biri anaokulu olmak üzere 4 okulun yakınında sağlığı tehdit edici baz istasyonunun kurulmasından rahatsız olan mahalle sakinleri, istasyonun kaldırılmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden iki çocuk annesi Fatma Çelik (54), baz istasyonunun kurulmasının ardından baş ağrılarının arttığını belirterek, "Evimin karşısına baz istasyonu kurulması beni psikolojik olarak da çok rahatsız ediyor. Balkona çıkamaz oldum. Evdeki elektronik eşyalarda da farklılıklar meydana gelmeye başladı. Ayrıca, okulların yoğun olduğu bu bölgede baz istasyonu kurulması çok yanlış. Kaldırılması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz." dedi.

Mehmet Köksal (54), "Birileri para kazanmak amacıyla anlaşma yaparak, mahallemize baz istasyonu kurdurdu. Mahalle sakinleri olarak bu istasyona karşıyız. Çevremizde çok sayıda okul var. Öğrencilerin günahı ne?, yazık değil mi onlara? Bir kaç kişinin menfaati için vatandaşların sağlığı göz ardı edilmemeli." şeklinde konuştu.

Mahalle içerisinde baz istasyonunun kurulmasını insan sağlığına yapılan bir saygısızlık olarak nitelendiren Süleyman Coşkun (49) ise "Mahalle sakinleri olarak bunu kimse kabul etmiyor. Kaldırılmasını istiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Cihan



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs