En Sıcak Konular

'Temelde enflasyon sorunuyla karşı karşı değiliz'

4 Mart 2010 12:06 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin temelde bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya olmadığını söyledi.

Şimşek, Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE) 2009 ödülleri dağıtım töreni öncesinde, Gaziantep ürünlerinin sergilendiği standı gezerken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''enflasyon rakamları iki haneye çıktı, böyle devam eder mi'' şeklindeki sorusu üzerine Şimşek, dün enflasyonla ilgili yorumu yaptığını ifade ederek, çekirdek enflasyonun yüzde 4 olduğunu kaydetti. Şimşek, ''Dün söyleyeceklerimi söyledim, o çerçevede bakmakta yarar var'' dedi.

Başka bir soruya da Şimşek, ''bütçe performansımız iyi arkadaşlar'' yanıtını verdi.

Temelde bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya olunmadığını ifade eden Şimşek, ancak geçici faktörlerden gerek gıda gerekse bir takım fiyat düzenlemelerinden kaynaklanan bir artışın söz konusu olduğunu kaydetti.

''Yunanistan gibi olmayız değil mi'' sorusu üzerine Şimşek, ''Yok yok. Biz Yunanistan'a göre çok iyi durumdayız'' diye konuştu.

Gazetecilere, ''Yunanistan'ın aldığı tedbirleri okudunuz mu'' diye soran Şimşek, ''Bakın biz krizi ücretliye, emekliye yansıtmadık gerçekten. Tabii ki bir takım fiyat ayarlamaları oldu. Ama biz ücretlere ilişkin, maaşlara ilişkin bu dönemde hiçbir şekilde emeklimizi, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz'' dedi.

Yunanistan'da olup bitenlerin Türkiye'nin ne kadar iyi bir konumda olduğunun çok güzel bir göstergesi olduğunu belirten Şimşek, şöyle devam etti:

''Sadece Yunanistan değil. İspanya da, Portekiz de birçok ülke de İrlanda da... Onun için Türkiye'nin durumu çok iyi. Kredi notu artıyor, faizler tek hanede, ondan sonra ekonomi hızlı bir şekilde büyüme trendine girmiş durumda. Dolayısıyla Türkiye ekonomisi bence birçok diğer ülkeye göre daha iyi bir konumda ve ben daha da güçleneceğine inanıyorum. Büyümemiz güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu krizden (en hızlı biz çıkacağız) dedik. Nitekim öyle olacak göreceksiniz. Birkaç ay sonra rakamlar ortaya çıktıkça bunu daha iyi takdir edeceğinize inanıyorum.''
 
aa



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs