En Sıcak Konular

Meteoroloji'den 7 il için uyarı

4 Mart 2010 10:07 tsi
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların, bu gece saatlerinde İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniy

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, hava sıcaklığı, ülkenin iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, güneydoğu kesimler ile öğle saatlerinden itibaren Güney ve İç Ege, İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle;

MARMARA: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne ve Çanakkale ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bu gece saatlerinde İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusunda kuzey ve kuzeybatı (Karayel), öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneydoğu (Keşişleme yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Konya çevreleri ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak, Sivas çevreleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar; gece saatlerinde bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu çevreleri ile zamanla Karabük, Kastamonu, Zonguldak ve Düzce çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize, Artvin ve Hopa çevreleri ile akşam saatlerinde Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari) ile gece saatlerinde Erzincan ve Malatya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar sabah saatlerinde Erzincan çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel)yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

cihan



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs