En Sıcak Konular

Ahmet Hakan'dan 9 Çankaya delili

0 0 0000 00:00 tsi
Ahmet Hakan'dan 9 Çankaya delili "Bütün deliller elde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya’ya çıkacak" diyen Ahmet Hakan, bu kanaatini destekleyen 9 delili bugün köşesinde bir bir sıraladı... İşte hafiye Hakan'ın delilleri...

Bütün deliller elde: Çankaya’ya çıkacak


DELİL BİR: Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önüne "Cumhurbaşkanı olma fırsatı" çıktığı halde, bu zamana kadar böyle bir fırsatı elinin tersiyle iten bir babayiğit çıkmamıştır.

DELİL İKİ: Lidere çok yakın sırdaş isimlerle iki dakikalık bir muhabbetin ardından kendinizi, "Vay be! Demek Tayyip Erdoğan Köşk’e çıkmayı kafaya koymuş arkadaş" cümlesini kurarken yakalarsınız.

DELİL ÜÇ: Başbakan olmak önemlidir ama cumhurbaşkanı olmak daha önemlidir.

Ölümü tadacak olan her faninin, tuhaf bir biçimde "Tarihe geçmek" istemesi de su götürmez bir gerçektir.

DELİL DÖRT: Bu zamana kadar bıçak sırtında götürülen "Tayyip Erdoğan / Abdullah Gül dengesi", bütünüyle Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkma ihtimaliyle sağlanabilmiştir. Eğer aksi olursa, vazo kırılır ve denge bozulur.

DELİL BEŞ: Anayasa ortadadır. Kurallar bellidir. Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkışını engelleyecek meşru bir mekanizma söz konusu değildir. Erdoğan’ı Çankaya’ya yaklaştıran en önemli koz da budur.

DELİL ALTI: Tartışma uzadıkça, konu gündeme geldikçe bir "alışma" söz konusudur. Erdoğan da bu "alışma hali"nin fena halde farkındadır.

DELİL YEDİ: Mehmet Barlas’ın yanağına el koymasıyla bile gittiği farz edilen "Kasımpaşa karizması", Çankaya fırsatının kaçırılması halinde ne hale gelir? Erdoğan işte bunu düşünmektedir.

DELİL SEKİZ: AKP Grubu’nda doğum günü armağanı olarak sunulan "sadakat", Çankaya’ya çıkma konusunda duyulan hevesin milletvekilleri tarafından da fark edildiğinin göstergesidir.

DELİL DOKUZ: "Bir beş yıl daha başbakanlık yap... Sonra Köşk’e çıkarsın" cümlesinin, Türkiye gibi "5 yıl sonra kim öle, kim kala" öngörüsünün egemen olduğu bir memlekette hiçbir anlam ifade etmediğini en iyi Erdoğan bilir.

Hürriyet



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs