En Sıcak Konular

Baykal Köşk'e çıktı...

3 Mart 2010 21:09 tsi
Baykal Köşk'e çıktı... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Lideri Baykal arasında gerçekleşen zirveye ilişkin olarak CHP Genel Merkezi'nden yazılı açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'de grubu bulunan partilerin liderleriyle tek tek görüşecek. Bu kapsamda, Gül ilk görüşmesini ana muhalefet lideri, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaptı.Görüşmenin ardından Baykal, "Yararlı bir görüşmeydi. Gündemdeki konuları değerlendirdik" dedi.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme, 1 saat 35 dakika sürdü. Baykal, Köşk'ten açıklama yapmadan ayrıldı.

Ancak Baykal, parti yöneticilerine yaptığı değerlendirmede, görüşmeyi "faydalı" olarak nitelendirerek, gündemdeki konuların ele alındığını belirtti.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da, "Genel Başkan Deniz Baykal, anayasa değişikliği ve yargı reformuna yönelik düzenlemeler hakkındaki düşüncelerini ayrıntılı olarak Sayın Cumhurbaşkanı Gül'e ifade etmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Genel Başkan Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Çankaya Köşkü'ne giderek, Sayın Abdullah Gül ile görüşmüştür. Görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanı son hafta içinde yargı kurumları başkanları ve diğer yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vermiştir. Genel Başkan Baykal da anayasa değişikliği ve yargı reformuna yönelik düzenlemeler hakkındaki düşüncelerini ayrıntılı olarak Sayın Cumhurbaşkanı Gül'e ifade etmiştir. Ayrıca son dönemde ülkede yaşanan yargılama süreçleriyle ilgili olarak kaygılarını, değerlendirmelerini ve düşüncelerini Sayın Cumhurbaşkanı Gül'e iletmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından basına dağıtılan görüşmeye ilişkin görüntüde, Cumhurbaşkanı Gül, Baykal'ı makam odasının kapısında karşılıyor.

Görüntülerde, Baykal'ın "Son gelişimde oda bu şekli almış mıydı?" sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün "Böyleydi. Vakit geçti epeyce" dediği duyuluyor.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Gül'ün son gelişmelerle ilgili yüksek yargı organlarının başkanlarını kabul etmesi ve geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı üçlü görüşme bağlamında liderlerler bir araya geleceğini bildirdi.

CNN TÜRK'e konuşan CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, görüşmede yargı reformunun gündeme gelmesini beklediklerini söyledi. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na ve Anayasa Mahkemesi'ne Meclis'ten üye seçilmesine karşı olduklarını belirten Özyürek, yargı reformuna bu haliyle karşı olduklarını belirtti.

Son zamanlarda yaşanan toplumsal gerilim ve TSK ile ilgili gerilimlerin de kaçınılmaz olarak gündeme geleceğini söyleyen Özyürek, Gül'ün bu tür görüşmeler yapmasının yararlı olduğunu vurguladı.

CNN TÜRK'e konuşan MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da, "Talebimiz ayrı ayrı görüşme değil, devlet zirvesiydi. Ancak tabii ki kurumları dinlemesi, çözüm için adım atması olumlu bir gelişme. İnşallah bu toplantılar ülkenin geriliminin dinmesine bir nebze yardımcı olur" dedi.

MHP ve BDP yarın çıkıyor

Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile de yarın ayrı ayrı görüşecek. Gül, Bahçeli'yi saat 11.00'de, Demirtaş'ı saat 14.30'da kabul edecek.

Gül en son açılım projesi kapsamında liderler zirvesi yapmayı gündemine almış ancak bu gerçekleşememişti. Gül, açılım sürecine en sert tepkiyi gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ağustos ayında özel olarak arayıp görüşmek istemiş, ancak Bahçeli davete olumlu yanıt vermemişti.

cnnturk



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs