tehdit gibi açıklama! | " /> tehdit gibi açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan tehdit gibi açıklama!

3 Mart 2010 17:13 tsi
Baykal'dan tehdit gibi açıklama! Anayasa Mahkemesi devreye girebilirmiş!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa değişikliğine ilişkin olarak, “Hukuk devletini, yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran bir düzenleme olursa bunu elbette Anayasa Mahkemesi'ne taşırız” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında  toplandı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda Anayasa değişikliği ve referandum  konuları ele alındı.MYK toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Anayasa  değişikliği için düğmeye bastığı ve değişikliği Türkiye'ye kabul ettirmeye  çalıştığı” değerlendirmesini yapan Baykal, bu ortamda değişikliğin gündeme  gelmesine kesinlikle karşı oldukları görüşünü yineledi.

Anayasa değişikliklerinin “sakin ortamlarda ve uzlaşmayla yapılması  gerektiğini” vurgulayan Baykal, “AKP, 'Biz nasıl olsa gidiyoruz, gelecek  dönemin çerçevesini de şimdiden belirleyelim' yaklaşımındadır. Yeni anayasanın  yeni dönemde, yeni dengelere göre yapılması lazımdır. Aceleye getirilmesi  yanlıştır” diye konuştu.

Baykal, muhalefetin desteği ve uzlaşı olmadan değişiklik yapılması  halinde bunun “AK Parti Anayasası” olacağını da ileri sürdü.

“HUKUK DEVLETİ İLKESİNE AYKIRILIK”

Anayasa değişikliği ile yargının siyasallaştırılmak istendiğini, yargıya  yönelik düzenlemenin Anayasa'nın değişmez maddelerinden “hukuk devleti”  ilkesine aykırı olduğunu savunan Baykal, “AKP gideceğini anlamıştır, yeni  dönemin çerçevesini de şimdiden hazırlayarak kendini kurtaracak yargı organları  yaratmaya çalışıyor. Düzenleme yapıldığında hukuk devletini, yargı bağımsızlığını  ortadan kaldıran bir düzenleme olursa bunu elbette Anayasa Mahkemesi'ne taşırız”  diye konuştu.

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın kendi gündemini Türkiye'ye dayatmaya  çalıştığını, ülkenin gerçek gündeminin anayasa değişikliği ya da referandum  değil, işsizlik ve ekonomik sıkıntılar olduğunu belirtti.

Referanduma gidilmesi halinde bunun iktidar için “AK Parti gidecek mi  kalacak mı?” oylamasına dönüşeceğini ifade eden Baykal, “halkın iktidara  gereken cevabı vermesi için çaba harcayacaklarını” söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın referanduma gidilmesi ve “Hayır” çıkması durumunda  da erken seçime gidilmeyeceği yönündeki sözlerini de değerlendiren Baykal, “Bu  bir yasal zorunluluk değil. Ama bütün uygulamalar göstermiştir ki referandumu  kaybeden erken seçime gider. Referandumdan 'Hayır' çıktıktan sonra AKP'nin  iktidarda kalması mümkün değildir. Kanama devam eder ve AKP bu yükü taşıyamaz.  Biz inanıyoruz ki halk önüne gelen sandığın hakkını verecektir” dedi.



Bu haber 1,197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs