En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun cevap vermediği soru

3 Mart 2010 16:14 tsi
Kılıçdaroğlu'nun cevap vermediği soru CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de darbe dönemin kapandığını, olacaksa da darbelerin önünde ilk önce CHP'nin duracağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, 'kaos' planlanın da yer alan belgelerin gerçek olduğunun açıklanmasına ilişkin sorulara sessiz kalmayı tercih etti.

Kılıçdaroğlu, partisinin Isparta İl Teşkilatı'nda gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi 'darbe ticareti' ve 'din ticareti' yaparak halkın elinden gerçek gündemi almakla suçladı.

"Artık bu ülkede darbe olmaz." diyen Kılıçdaroğlu, "Darbe ticaretine de son verilmesi gerekiyor. Açık ve net söylüyorum; Darbe olacaksa da bunun önünde önce CHP duracaktır. Bugüne kadar yapılan darbelerden en fazla zararı CHP görmüştür." dedi.

"Zincirbozan'a giden Sayın Recep Tayip Erdoğan mıydı? 12 Eylül döneminde palazlananlar kimlerdi? Bunlar değil miydi? 12 Eylül'e alkış tutanlar bunlar değil miydi? 12 Eylül Anayasası'na alkış tutanlar bunlar değil miydi?" şeklinde sorular soran Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 12 Eylül'ün ürünü olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 'demokratikleşelim' diye yasa yapmadığının savunarak, 'Yargıyı nasıl ele geçirebiliriz?', 'Tek parti hükümetini nasıl kurabiliriz?' arayışı içinde olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin bazı yasal değişiklikler yapılmak istenmesi, sivil toplum örgütlerini ele geçirmekle, yandaş medya oluşturmakla gündeme geldiğini iddia ederek Kılıçdaroğlu, "Aşama aşama gidiyorlar. Türkiye aşama aşama faşizme gidiyor." açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan'a Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa değişikliğinin hangi ortamlarda yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalarını okumasını tavsiye eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti;

"Başbakan bir Anayasa değişikliğinin hazırlandığını söylüyor. Nerede yapılıyor bu Anayasa? Bir partinin mutfağında hazırlanan bir Anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olarak adlandırılabilir mi? Başbakan geçmişte Anayasa başkanlarının açıklamalarına ön yargı ile bakardı. Şimdi sağduyulu bir yargıç anayasa değişikliklerinin hangi ortamda ve nasıl yapılması gerektiğini söylüyor. Hadi diğerlerine güvenmediniz bari Kılıç'ın söylediklerine itibar ediniz."

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın uzlaşma kültürünün demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu bilmesi gerektiğini; muhalefeti de içine sindirmesi gerektiğini anlattı.

"AK PARTİ GÜVENOYU ALAMAZSA PARLAMENTOYU ÇALIŞTIRAMAZ"

Anayasa oylamasının hükümete güven oylamasına dönüşeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kendine güven oylaması çıkmayan bir hükümetinde erken seçimin önünde durması mümkün değildir. AK Parti iktidarda kalmak ve gitmemek için her türlü yolu denemeye azimli bir parti görünümü sergilemektedir. Bunun içinde yargı, medya ve sivil toplum ve sendikalar üzerinde baskı kuruyor. Bu baskı nereye kadar gidecek." dedi.

Kılıçdaroğlu, referandumdan hayır oyu çıkmasının AK Parti'nin parlamentoyu da çalıştırmaması anlamına geldiğini belirtti.

CHP olarak yıpranmış ve kapanmanın eşiğine gelmiş bir partinin anayasa değişikliği yapmasına sıcak bakmadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, çıkan sorunlarda hakemin halk olduğunu, çare olacaksa erken seçimse gidilebileceğini işaret etti.

KAOS PLANIN GERÇEK OLMASINA SESSİZ KALDI

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın millete kaos planının gerçek olduğunun Genel Kurmay Başkanlığı tarafından açıklanmasının ardından bu seferde 'parmak izi araştırılsın' sözleri hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlu, 'Siz olsaydınız Baykal'ın yerine ne yapardınız?' soru üzerine, "Ben genel başkanın yerinde değilim. Hukuk siyasallaşmadığı sürece herkesin hukuk verdiği kararlara saygı duyması gerekir. Ancak AK Parti iktidarı ile birlikte hukukun siyasallaştığını görüyoruz. Bizim itiraz ettiğimiz noktada bu." diye cevap verdi.


CİHAN 



Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs