En Sıcak Konular

'Türkiye'nin modernleşmesi bizim de yararımıza'

3 Mart 2010 15:52 tsi
Türkiye'nin Avrupa Birliği yolundaki ilerlemesini desteklediklerini belirten Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, bunun sadece Türkiye değil Avrupa'nın da yararına olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin modern ve refah seviyesi yüksek bir ülke haline gelmesi için çaba göstermeliyiz." diyen AP'nin Hollandalı Hıristiyan Demokrat üyesi Ria Oomen-Ruijten, yapılan reformların Türkiye kadar Avrupa'da bulunan Türklere de olumlu katkısının olacağını kaydetti.

Avrupa Parlamentosunda Hollanda Genç İşadamları Derneği'ne (HOGİAF) üye derneklerin yöneticileriyle bir araya gelen Ria Oomen-Ruijten, önemli açıklamalarda bulundu. Görüşmede kısa süre önce hazırladığı Türkiye raporundan bahseden Ria Oomen-Ruijten, raporda objektif değerlendirmelerde bulunduğunu ileri sürdü. Türkiye'nin gerçekleştirdiği reformların son derece önemli olduğunu, bundan sonra gerçekleşecek reformlar konusunda ise hem yardım hem de teşvik edilmesi gerektiğine işaret eden Oomen-Ruijten, "Bu reformlar bizim için değil Türkiye için çok önemli. Türkiye'nin bu açıdan yaklaşıp reformları uygulamaya sokması lazım." diye konuştu.

Yargı alanında yaşananları yakından takip ettiklerini kaydeden Ria Oomen-Ruijten, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade etti. "Yargı konusunda muhakkak reform yapılmal.ı" diyen AP raportörü, Türkiye'nin modern bir ülke haline gelmesi için bunun elzem olduğunu söyledi. Ergenekon davasına da temas eden Ria Oomen-Ruijten, konunun tam anlamıyla şeffaf bir şekilde araştırılıp suçluların yargının önüne çıkarılması gerektiği üzerinde durdu.

Hollanda'da bulunan 400 bin dolayındaki Türkün ve Türk asıllı işadamlarının bu ülkeye önemli katkılarda bulunduklarını da aktaran Ria Oomen-Ruijten, ancak zaman zaman bazı negatif örneklerin ortaya çıktığını ve bunun da topluma zarar verdiği görüşünde olduğunu ileri sürdü.

Türkiye'nin son yıllarda AB yolunda attığı adımların tarihi önemde olduğunu ve bu reformlardan sonra ülkede ciddi bir dönüşümün yaşandığını kaydeden HOGİAF Başkanı Mehmet Kabakyer ise, Ria Oomen-Ruijten'ı, kendilerinin organize edeceği bir gezi çerçevesinde birlikte Türkiye'ye gitmeye davet etti. Kabakyer, "Bu yolla sivil toplum kuruluşları, aileler ve halkla görüşerek yaşanan gelişmeyi yerinde görebilirsiniz" diye konuştu. AP raportörü ise bu teklife prensip olarak evet diyebileceğini, ama bunun belirli dönemlerde Türkiye'ye yaptığı programlar dahilinde olabileceği şeklide cevap verdi. AP raportörü yılda iki kez Türkiye'ye gittiğini ve bu çerçevede toplumumun geniş kesimleriyle görüşme imkanı bulduğunu hatırlattı.

Cihan



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,818 µs