En Sıcak Konular

Tayyar: Çiçek, Askeri Şura'da gider

3 Mart 2010 15:15 tsi
Tayyar: Çiçek, Askeri Şura'da gider Millete komplo belgesinden yargılanan Dursun Çiçek, Ağustos Şurası'nda pılını pırtısını toplayıp gidecek. İşte Şamil Tayyar'ın Çiçek'le ilgili çarpıcı iddiaları...

Star Gazetesi Yazarı Şamil Tayyar, "irtica ile mücadele eylem planı"nda ıslak imzası 4 farklı kurum tarafından doğrulanan Albay Dursun Çiçek'in açığa alınması gerektiği ama açığa alınmasa bile en fazla Ağustos ayına kadar görevde kalabileceğini açıkladı. Tayyar, Çiçek'in önümüzdeki Ağustos ayında yapılacak Askeri Şura'da pılını pırtısını toplayıp gideceğini söyledi.

Emniyet, TÜBİTAK, Adli Tıp'ın ıslak imza ile ilgili açıklamalarından sonra Jandar Kriminal de ıslak imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğunu belirtmesi üzerine Genelkurmay bir açıklama yapmış ve imzanın Albay Çiçek'e ait olduğunu kabul etmişti.

Ancak o açıklamada millete komplo belgesinde imzası bulunan Dursun Çiçek'in görevde kalıp kalmaması ile ilgili bir açıklama yapılmamıştı. Dursun Çiçek şimdilerde bu belgeden dolayı askeri mahkemede yargılanıyor ama hala görevinin başında.

Sözkonusu belgede imzanın kendisine ait olduğu Genelkurmay tarafından da kabul edilen Dursun Çiçek açığa alınır mı?

Şamil Tayyar: Bu son askeri savcılığın tutuklama talebine bile gerek kalmaksızın "irtica ile mücadele eylem planı" belgesi ile ilgili ilk iddialar gündeme geldiğinde, önce açığa alınması sonra da emekliliğe sevkedilmesi gerekirdi. Çünkü TSK disipline çok önem veren bir kuruluş. Daha önce herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın kendi mensuplarını tasfiye eden TSK böylesine ciddi bir iddia karşısında daha çabuk harekete geçip karar alması gerekirdi. Aksine geçen yılki Ağustos Şurası'nda Genelkurmay Dursun Çiçek'in görev süresini uzatarak O'na destek verdi. Dursun Çiçek keşke geçen yılki Ağustos Şurası'nda emekliliğe sevkedilseydi ama bu olmadı.

Ağustos Şurasında emekliliğe sevkedilmedi ve ilk kez Genelkurmay bir albayın terfisi ile ilgili açıklama yaptı bunu nasıl okumak gerekir?

ŞAMİL TAYYAR: Evet, görev süresinin uzatılması tartışma konusu olunca Genelkurmay tarihinde ilk kez bir albayla ilgili özel bir açıklama yaptı ve terfisinin yapılmamasının nedenini kadrosuzluk olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Gelinen bu noktada Genelkurmay artık Albay Dursun Çiçek'i koruyamayacak haldedir. Genelkurmay Albay Çiçek'i korumak istese bile –bunu iddia ederek söylüyorum- bu Ağustos Şurası'nda Albay Dursun Çiçek pılını pırtısını toplayayıp gidecek. Bunu son tutuklama talebi üzerine söylemiyorum. Bunu daha öncede yazmıştım. Ben Başbakan Erdoğan'ın bu konuda çok açık bir tavır koyacağını düşünüyorum. Yani Genelkurmay Dursun Çiçek'i en fazla ağustos ayına kadar koruyabilir.

Peki önümüzdeki süreçte Dursun Çiçek açığa alınır mı?

ŞAMİL TAYYAR: Genelkurmay Başkanı bu konuda nasıl bir tavır sergiler onu bilemiyorum ama sonuçta ne yaparlarsa yapsınlar Albay Dursun Çiçek'i en fazla ağustos ayına kadar koruyabilirler. STRATEJİKBOYUT 



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,980 µs