En Sıcak Konular

Eski CHP İlçe Başkanı'nı kimin öldürdüğü ortaya çıktı

3 Mart 2010 14:58 tsi
Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde geçen Cuma günü ortadan kaybolan CHP Ezine eski ilçe başkanlarından besici ve midibüs işletmecisi Yahya Arabacıoğlu'nun (50), yanında çoban olarak çalışan Yıldıray (19) ile ağabeyi İlker B. (21) tarafından öldürülüp gömül

Ezine Birlik Kooperatifi'nde midibüs işletmeciliğinin yanı sıra Ezine-Çanakkale Karayolu'nun 3'ncü kilometresindeki çiftliğinde besicilikle uğraşan Yahya Arabacıoğlu, geçen cumartesi günü minibüsün yanına gitmedi. Kooperatifteki arkadaşları Arabacıoğlu'nun sırası gelmesine rağmen midibüsünün başına gelmemesi üzerine meraklanıp telefon etti. Telefona yanıt alamayan arkadaşları, eşinden yıllar önce boşandığı belirtilen 2 çocuk babası Arabacıoğlu'nun evine gitti. Ancak burada da kendisine ulaşılamadı.

1996- 2000 yılları arasında CHP Ezine İlçe Başkanlığı da yapan Arabacıoğlu'nun Iğdır'daki kızı Ece ile İzmir'de yaşayan oğlu Hasan Ulaş'ın da yanına gitmediğinin öğrenilmesi üzerine hayatından endişe eden arkadaşları polise ve jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma, en son geçen cumartesi günü hayvanları için bir dükkandan yem alırken görülen Arabacıoğlu'nun bulunması için bölgede çalışma başlattı.

Polis, Arabacıoğlu'nun en son geçen Cuma günü saat 17.30'da otomobiline bir akaryakıt istasyonundan LPG aldıktan sonra, hayanlara yem ve çobanı Yıldıray B.'ye erzak götürmek için ilçeye 3 kilometre mesafedeki çiftliğine gittiğini belirledi. Ancak polis yaptığı tüm incelemelere rağmen dönüşü konusunda bir ip ucuna rastayamadağı Arabacıoğlu'nun otomobilini Seferşah Caddesi'ndeki bir duvarın kenarına düzgün bir şekilde park edilmiş olarak buldu.

AYAKKABISININ TEKİ BULUNDU
Polis, genelde aracını gelişi güzel park ettiğini belirlediği Arabacıoğlu'nun otomobilinin düzgün park edilmiş olması soru işaretlerine neden oldu. Otomobili başkasının kullanmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis soruşturmayı derinleştirerek, besi çiftliğinde arama yaptı. Aramada çiftliğin yakınında Arabacıoğlu'na ait olduğu belirlenen ayakkabının teki bulundu. Bunun üzerine polis, soruşturmayı çiftlikte yoğunlaştırarak çoban Yıldıray B.'yi gözaltına aldı. Yıldıray B., ilk ifadesinin ardından serbest bırakıldı ancak polis tarafından takibe alındı. Yıldıray B.'nin polis sık sık ağabeyi İlker'le görüştüğünü belirledi. Bunun üzerine Yıldıray B., bu kez ağabeyi ile birlikte gözaltına alındı. Yapılan sorguda suçunu itiraf eden Yıldıray B., Arabacıoğlu'nu ağabeyi ile birlikte av tüfeğiyle öldürüp, çiftlikte gübre yığını içinde kazdıkları bir metrelik çukura gömdüklerini söyledi.

KOYUNLARI ÇALMAK İSTERKEN YAKALANMIŞ
Gözaltına alınan iki kardeşe, dün olay yerinde tatbikat yaptırıldı. İki şüphelinin olay yerine götürüldüğünü öğrenen Arabacıoğlu'nun yakınları ve sevenleri çiftliğe akın etti. Jandarma ve polisin geniş güvenlik önlemi aldığı çiftlikteki tatbikatta, iki şüpheli cinayeti tüm ayrıntılarıyla büyük bir soğukkanlılıkla anlattı. Bir süre önce koyunlarını çalıp satmak isterken yakalandığı Arabacıoğlu'nun kendisini dövdüğünü ileri süren Yıldıray B. şunları söyledi:
“Bu nedenle kendisine kin duyuyordum. İşi bırakmak istedim. Ancak, ‘Bin TL borcun var. Ödemeden bırakmana izin vermem’ dedi. Bunun üzerine konuyu ağabeyime açıp, patronumu öldürmesini istedim. ‘Cesedi saklarız. Kimse bizden şüphelenmez. Aksi bir durum olursa, suçunu üstlenirim’ dedim. Sonra da bir av malzemesi satan dükkandan domuz kurşunu aldık. Ağıllar ile tavuk kümesinin arkasına gizlenen ağabeyim, hayvanlar için yem ve kumanya getiren Arabacıoğlu'nu, çiftlikten ayrılırken arkasından ateş edip başından vurdu. Gübre yığını içine kazdığımız çukura gömdük. Yağan yağmur, olay yerindeki kan izlerini yok etti.”

Arabacıoğlu'nun cebindeki paralar ile cep telefonunu da aldıklarını analatan Yıldıray B., “Ağabeyim, kendi SİM kartını takıp telefonu kullandı” dedi. Tatbikatın ardından iki şüpheli, işlemleri için Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, şüphelilerin babası Nihat B.'yi de ifadesi için gözaltına aldı.

CESEDİ POLİS ÇIKARDI
2 kardeşin gösterdiği yerde Ezine Cumhuriyet Başsavcısı Tugay Savur nezaretinde kazı yapan polis, Arabacıoğlu'nun cesedini gömülü olduğu yerden çıkarttı. Çiftlikte bulunan ayakkabı tekinin Arabacıoğlu'na ait olduğu, cinayetin ardından gömülmek için sürüklenirken ayağından çıktığı tespit edildi. Bir halı ve battaniyeye sarılan ceset, Ezine Orman Fidanlığı'na ait traktörün römorkuna alınarak, yolda hazır bekletilen cenaze aracına taşındı. Arabacıoğlu'nun cesedi, önce Ezine Devlet Hastanesi Morgu'na oradan da otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

BABASI DA CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ
Arabacıoğlu'nun babasının da yıllar önce bir cinayete kurban gittiği öğrenildi. Arabacıoğlu'nun cenazesinin, Adli Tıp'taki otopsinin ardından yakınları tarafından Ezine'ye getirilerek, yarın toprağa verileceği bildirildi.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs