En Sıcak Konular

Türkiye genelinde yasak geliyor

3 Mart 2010 14:33 tsi
Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nün, şiddet içerikli Metin-2 oyunu ile ilgili Selçuk Üniversitesi'nden aldığı rapor diğer illere de emsal oldu. Metin-2 isimli oyunun ülke genelinde yasaklanması gündemde.

Selçuk Üniversitesi'nin hazırladığı rapor doğrultusunda aralarında Konya, Düzce, Erzurum gibi bazı illerde yasaklanan Metin-2 isimli şiddet içerikli bilgisayar oyununun ülke genelinde yasaklanması gündemde. Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne üniversite tarafından verilen rapor diğer iller için de emsal teşkil etti.

Konya Emniyeti, raporu diğer illere de gönderdi. Birçok şehirde Metin-2'nin yasaklanması için rapor dayanak gösterildi. Başta, İstanbul olmak üzere çok sayıda il, yasak kararı için girişimde bulundu. Geçtiğimiz günlerde Konya Valiliği de rapor doğrultusunda oyunun yasaklandığını duyurmuştu.

Üniversite tarafından verilen raporda, Metin-2 isimli oyunun delici ve ezici silahlarla yapılan savaş görüntülerinin yanı sıra şiddet içerikli öğeler barındırdığının tespit edildiği tespitine yer verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Metin-2 isimli oyunun da internet bağımlılığı açısından yüksek risk ya da tehlike oluşturduğu, akran ilişkilerini ve işbirliğini olumsuz yönde etkilediği, öğrencilerde fiziksel ve sözel şiddeti özendirdiği ifade edildi.

Ayrıca, oyunun, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden bir özelliğe sahip olduğu, bireylerin fizyolojik ve psikolojik gelişimlerine engel olduğu, sosyal ilişkilerini olumsuz etkilediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İnternet kafelerde ve oyun yerlerinde okul saatlerinde okul kıyafetli öğrencilerin bulunduğu ihbarları alınmış ve okul kıyafetli öğrencilerin okulda olması gerekirken internet kafelerde oyun oynadıkları tespit edilmiştir. İnternet kafe sahipleri uyarılmış ve öğrenciler okullarına gönderilmiştir. 'Metin-2' isimli oyun, ilgili yönetmeliğin 9-g maddesi kapsamında değerlendirilerek yasaklandı. Ayrıca, okul saatlerinde, öğrenci kıyafetli, 15 yaş ve altında bulunan öğrencilerin internet kafe, kafe ve elektronik oyun yerlerine girmeleri yasaklanmıştır.'' (CİHAN) 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs