En Sıcak Konular

DSP: Başbakan basın özgürlüğüne saygı duymalı

3 Mart 2010 12:46 tsi
DSP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Hasan Macit, ''Tek sesli basın yaratmayı hedefleyen Başbakan'ı, daha demokratik olmaya, basın özgürlüğüne saygı duymaya davet ediyoruz'' dedi.

Macit, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın dünkü grup toplantısında, ''yanlış anlaşıldığını'' ifade ederek ''Ben o patronlara 'Bu yazarını beğenmiyorum, onu at, şunu beğeniyorum onu tut' demedim. Kimse bana 'Başbakan şu yazarını at demiştir' diyemez'' dediğini anımsattı.

Başbakan'ın birbiriyle çelişen bu sözleriyle, kendini inkar ettiğini, siyasi tabirle ''kıvırdığını'' savunan Macit, ''Emin Çölaşan'ı, Bekir Coşkun'u, Ertuğrul Özkök'ü bulundukları yerden başka yerlere savuran kimdir? Bazı Başbakanlık muhabirlerini attıran kimdir?'' diye sordu.

TRT, TBMM TV ve AA'da kadrolaşma iddialarını dile getiren Macit, şunları kaydetti:

''Evet, Başbakan gazete patronlarına şahsen 'şunu işten at' dememiş olabilir. Bu sözü de doğru olabilir ancak Başbakan değilse de Başbakan'ın görevlendirdiği kişiler, gazetecileri gözlem altında tutmaktadırlar.

Başbakan, kendini eleştirenleri istemediğini açık açık söyleyip sonra inkar ederek kimi kandıracağını sanıyor? Her zamanki alışkanlıkla, iki ileri bir geri üslubunun son örneğidir bu. Bir grup köşe yazarının ortak bildiri yayınlaması mı Başbakan'ı tedirgin etmiştir? Başbakan, gizlediği mal varlığının köşe yazarları tarafından ortaya çıkarılabilir olmasından mı korkmuştur?

Basın özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmezlerinden biridir. Başbakan basını baskı altına alarak mı demokratik rejim iddiasını hayata geçirecektir? Tek sesli basın yaratmayı hedefleyen Başbakan'ı, daha demokratik olmaya, basın özgürlüğüne saygı duymaya davet ediyoruz.''

 Şubat ayı enflasyon rakamlarının, ''hükümetin basınla, yargıyla, askerle kavgasını bırakıp ekonomiye yoğunlaşması gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini'' ifade etti.

aa



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs