En Sıcak Konular

Savcıyı kaza kurşunuyla öldürün!

3 Mart 2010 09:15 tsi
Savcıyı kaza kurşunuyla öldürün! 
Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasıyla ilgili önceki gün mahkemece kabul edilen iddianame, yapılanmanın kendileri hakkında ihbarda bulunan İliç eski Savcısı'nı öldürmeyi bile göze aldığını ortaya koydu.

İddianameye ifadesi giren gizli tanıklardan 'Munzur' askerlerin İliç eski savcısı Bayram Bozkurt'a yönelik suikast düzenlemeyi planladıklarını anlattı. Plana göre sürekli askerlerle ava çıkan Bayram Bozkurt, kaza kurşunuyla öldürülecekti.

SAVCIYA KOMPLO BASKISI

3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'in sanık sıfatıyla yer aldığı iddianamede ifade veren gizli tanıklardan Munzur, Erzincan'daki işyerine gelen komutanlarla samimiyet kurduğunu ve komutanların kendisini İliç Savcısı Bayram Bozkurt'a karşı kullanmak istediklerini söyledi. Savcı Bozkurt'a suikast yapmak isteyen subayların kendisini ve ilçede beden öğretmeni olarak görev yapan arkadaşı İ.'yi zorladıklarını iddia eden gizli tanık Munzur, bir akşam içki sofrasında birlikte oldukları bir üst düzey komutanın kendisine ve arkadaşı İ.'ye savcıya komplo kurmaları için baskı yaptığını anlattı.

BOMBA İSTEYİN VERELİM

Gizli tanık Munzur, masadaki en yüksek rütbeli komutanın yanlarına ge-lerek, "Bu komutan bana ve İ.'ye 'Size bir iş veriliyorsa adam gibi yapın. Niye adam gibi iş yapmıyorsunuz? Malzeme sorun değil. Bomba mı istiyorsunuz, uyuşturucu mu istiyorsunuz, silah mı istiyorsunuz? Her şey hazır yeter ki siz istediğimizi yapın. Bu savcıyı ortadan kaldırın. Size mühimmat verelim, bu mühimmatı av yapacağınız yere önceden gidip gömün. Sonra savcıyla beraber o mahalde avlanırken biz baskın yapalım. Bu mühimmatlarla birlikte savcıyı alalım. Siz de ifadenizde bu mühimmatları savcının gömdüğünü söylersiniz. Yeter ki bu savcıyı düşürün. Bütün büyükler bu masada bunların hepsi paralı adamlar bütün istedikleriniz ye-rine gelecek' diyerek kızdı" şeklinde ifade verdi.

AV ESNASINDA BİR MERMİ SIKIN

Kendisinin bu teklife sinirlenerek masadan kalktığını söyleyen gizli tanık Munzur, ifadesinin devamında, "Daha sonra İ. ile konuştuğumda bu komutan İ.'ye 'Oğlum bir savcıyı düşüremiyorsunuz. Beraber ava gidiyorsunuz. O kadar birlikte vakit geçiriyorsunuz. Av esnasında kaza süsü vererek savcıya bir mermi sıkamıyor musunuz?' di-yerek kızmış" dedi. İ.'nin kendisini bu konuda ikna etmek istediğini ve çok para kazanacakları yönünde baskı yaptığını belirten Munzur, kendisinin bu işe karışmadığını söyledi.

KENE DEĞİL KURŞUN

İliç hâkiminin ihbarı üzerine, kendisine karşı yapılacak olan suikast girişimini öğrenen savcı Bayram Bozkurt, soruşturma başlatmıştı. Suikast planıyla ilgili bazı korucular ve ilçe jandarma komutanı hakkında soruşturma açılmıştı. Savcı Bozkurt'un o dönemde arabasında bulduğu kenelerin normal olmadığını söylemesi üzerine bazı gazeteler 'Savcıya keneli suikast' şeklinde haberler yapmıştı. İddianamedeki gizli tanık Munzur'un ifadelerinde yer alan suikast planına göre savcı keneyle değil av sırasında kurşunla öldürüleceği ortaya çıktı.

Komutan, Yaşar Baş'ı ayakta karşıladı

'Darbe Andıcı'nın sivil alan sorumlusu olmakla suçlanan Erzincan Avcılar Derneği Başkanı Yaşar Baş'a komutanların büyük saygı gösterdikleri ortaya çıktı. Baş'ın birlikte ava gittiği kişilerden olduğunu söyleyen gizli tanık Munzur, "Yaşar Baş. İ, Şenol komutan ve ben birlikte Pülümür'e hafta sonu ava gittik. Gittiğimiz her köyde ağalar gibi karşılanıyorduk. Hatta benim mekanımda komutanlara yapmış olduğum eğlence gecesinde komutanlar masada otururken Yasar Baş geldi. Baş içeri girdiğinde bütün hepsi ayağa kalktı. En son Erzincan Alay Komutanı Recep Albay ayağa kalktı" şeklinde anlattı. Komutanlar ayaktayken Yaşar Baş'ın iki, üç dakika mekanı dolaştığını anlatan Munzur "Ben 'dayı bir sorun mu var' diye sordum. Yasar Baş, 'Hayır yeğenim' dedi. Bu sırada hiçbir komutan yerine oturmamıştı. Yasar Baş, oturmaları için işaret verince herkes yerine oturdu. Yaşar Baş'un bunların nazarında farklı bir yere sahip olduğunu anladım" şeklinde konuştu.

yenişafak

 

 



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs