En Sıcak Konular

Yunanistan'da önlemler bugün açıklanacak

3 Mart 2010 09:08 tsi
Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yorgo Petalotis, yeni ekonomik önlemlerin yarın açıklanacağını ve bunların acı verici olacağını söyledi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yorgo Petalotis, halkın, ülkenin ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntının bilincinde olduğunu ve içinden çıkılması yönünde alınacak önlemleri desteklediğini söyledi.

Petalotis, yaptığı basın toplantısında, ekonomik kriz, alınacak önlemler ve AB'nin desteği konularına değindi.

Yunan halkının ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini bildiğini ve kendinden feragat etmekte kararlı olduğunu söyleyen Sözcü, halkın bu yöndeki iki şartının ise, "Bugüne kadar herhangi bir ödemede bulunmayanların ödemesi ve 'tünelin sonunda ışık olduğunun' görülmesi" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"Ne yazık ki acı verici kararlar almadan ilerleme kaydedemeyiz" ifadesini kullanan Petalotis, "Hepimiz şu anda cesur kararlar almazsak ne olacağına dair fikir sahibiyiz" diye konuştu.

Petalotis, yeni ekonomik önlemlerin yarın açıklanacağını, hükümetin tüm parametreleri göz önünde bulundurduğunu, alınacak kararlar can acıtacak dahi olsa halkı elden geldiğince en az şekilde etkilemelerinin istendiğini kaydetti.

"Biz 2010 yılında bütçe açığını düşürmek için her şeyi yapıyoruz. Bu da AB ülkelerine, uluslararası piyasalara verebileceğimiz en iyi mesaj" diyen Sözcü, hükümetin yalnızca siyasi destek istediğini de vurguladı.

Hükümetin istediği siyasi desteği almasının İstikrar ve Kalkınma Programını hayata geçirmesi ve bütçe açığının azaltılması yönünde çalıştığını göstermesiyle mümkün olacağını belirten Sözcü, AB'nin destek vereceğine olan ümidini de dile getirdi.

Petalotis, "AB'den gelen desteğin beklenildiği gibi olmaması halinde hükümetin IMF'ye başvurup vurmayacağı" şeklindeki bir soruya, "Siyasi desteği göreceğimize inanıyorum ancak bir çok imkan daha var, bunlardan birisi de IMF" yanıtını verdi.
 
haberturk



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,388 µs