En Sıcak Konular

Tatbikatı sanık komutan mı yönetecek?

3 Mart 2010 08:29 tsi
Tatbikatı sanık komutan mı yönetecek? Erzincan Ergenekon iddianamesinin 1 numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, bugün ve yarın Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Kış Tatbikatı’na Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarına ev sahipliği yapacak

2 yılda bir gerçekleştirilen, 2008 yılında ise Kuzey Irak’a yönelik Güneş Operasyonu nedeniyle yapılamayan tatbikat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının tam kadro katılımıyla 4 yıl aradan sonra icra edilecek.

GÜL VE ERDOĞAN GİTMİYOR

Komuta kademesinin izleyeceği Kış Tatbikatı’nı geçmişte bu tatbikatları izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın programlarına almadığı görüldü. Önceki yılların aksine devletin zirvesinin Sarıkamış’taki tatbikatı izlemeyecek oluşu ise, tatbikata ev sahipliği yapacak olan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e yönelik bir protesto olarak algılandı. 

TSK’NIN YIPRANMAMASI İÇİN

Orgeneral Saldıray Berk’in, Kış Tatbikatı’nı yönetecek olmasını değerlendiren hukukçular, hem etik hem de yasal zorunluluk açısından istifa etmesi ya da mahkeme süreci bitene kadar açığa alınması gerektiği görüşünde.

TEVFİK DİKER (Emekli Yarbay): TSK yıpranmayı önlemek için 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ile 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in istifası istemeli.

ADNAN TANRIVERDİ (E. Tuğgeneral): TSK, hukuk karşısında herkesin eşit olduğuna inanıyorsa gereğini yapmalı. Paşa’nın da gerekeni yapması lazım.  

FAİK TARIMCIOĞLU (Emekli Askeri Hakim): Saldıray Berk tatbitaka gidebilir. Tatbikatı yönetmesinde bir sakınca yok.

A. CENGİZ TANGÖREN (E. Askeri Hakim): Saldıray Paşa tutuklu olmadığı sürece  tatbikatı yönetmesi gerekir. 

AHMET GÜNDEL (E. Yargıtay Savcısı): Silahlı örgüt üyesi olmak suçundan özel yetkili ağır cezada sanık sıfatıyla yargılanan kişinin, yargılama süreci içinde açığa alınması gerekir. Milletin böyle bir beklentisi var TSK’dan. 

PROF. DR. NEVZAT TARHAN (E. Albay): Nasıl bir Vergi Dairesi Müdürü rüşvetten yargılanırken görev başında tutulamazsa, Paşa da tutulamaz.

KAZIM BERZEG (AİHM avukatı): Bu durumda görevden alma değil de bir tedbir olarak görevini durdurma gibi tavır içinde olması daha uygun olabilir.

RIDVAN KAYA (Özgürder Genel Başkanı): Orgeneral Başbuğ, Saldıray Berk’i Trabzon’da Oruç Reis Firkateyni’nde yanıbaşına alarak poz vermekle yaptığı hatayı devam ettirmemeli.

star



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,953 µs