En Sıcak Konular

Albay Özçoban ile ilgili ilginç gelişme

3 Mart 2010 08:17 tsi
Balyoz darbe planında Beyazıt Camii'ni bombalayacak özel timin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban'ın imzasını taşıyan çok sayıda belge araziye atılmış olarak bulundu.

Evraklar, Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan'a teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Aliçerçi köyü yakınlarında bir araziye atılan klasörler, yoldan geçen vatandaşlar tarafından fark edildi. Evrakların altında Hüseyin Özçaban'ın yanı sıra Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı İ.Sezai Gürbüz'ün de imzasının yer aldığı öğrenildi.

AK Parti hükümetini antidemokratik yollarla devirmeyi öngören 'Balyoz Güvenlik Harekât Planı'nda adı geçen askerlere yönelik iki operasyon düzenlenmişti. İlk operasyonda aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'nün de bulunduğu üst düzey askerler gözaltına alındı.

Şüphelilerin 'Balyoz' planının parçası olan 'Oraj' ve 'Suga' eylem planlarında görevli oldukları ileri sürüldü. İkinci dalgada ise 'Çarşaf' ve 'Sakal' eylem planlarında isimleri geçen askerler gözaltına alındı. Söz konusu askerler arasında en dikkat çekici isim Konya Jandarma Alay Komutanı Hüseyin Özçoban'dı. İddiaya göre Özçoban, kaos çıkarmak için planlanan 'Beyazıt Camii'nin bombalanması' olayında aktif rol alacaktı. Camiyi bombalayacak özel timin lideri olduğu ileri sürülen Özçoban, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün Hüseyin Özçoban'la ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Aliçerçi köyü yakınlarında araziye atılmış bir klasör içerisinde çok sayıda askerî evrak bulundu. Alınan bilgiye göre, yoldan geçen vatandaşlar, arazideki klasör içerisinde Jandarma Komutanlığı'na ait 'hizmete özel' damgalı evrakları alarak Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan'a teslim etti. Altında Hüseyin Özçoban ile Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı İ. Sezai Gürbüz'ün imzalarının yer aldığı çok sayıda evrak bulunduğu öğrenildi. Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan, araziye bırakılan klasörle ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi. İnan, olayın yeni olduğunu, askerî belgelerin neden araziye atıldığına ilişkin şu anda bir yorumda bulunmanın erken olduğunu belirtti. Şubat ayına ait farklı tarihlerde yazılmış ve imzalanmış çok sayıda doküman ve CD'nin kim tarafından araziye bırakıldığı araştırılıyor.

zaman



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs