En Sıcak Konular

Kıran kırana İncirlik pazarlığı

0 0 0000 00:00 tsi
Kıran kırana İncirlik pazarlığı Savunma dergisi ’Middle East Newsline’, Ankara ile Washington arasında kıran kırana pazarlık yapıldığını yazdı. Pazarlık konusu İncirlik... ABD Türkiye'den İncirlik'in tam yetkisini istiyor. Peki, ne için? Dergi bu sorunun cevabını da verdi.

İncirlik’in İran ve Kuzey Irak için kullanılması konusunda kıran kırana pazarlık olduğunu yazdı. Haber, Dışişleri Bakanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın ABD ziyareti sonrasında dergide yer aldı. Bu haber, Başbakanlığın ’Dış Basında Türkiye’ bültenine de konuldu.

TÜRKİYE’nin Kuzey Irak’tan kaynaklanan PKK terörü, ABD’nin de nükleer faaliyetleri nedeniyle İran konusundaki hassasiyeti artarak devam ederken, ünlü savunma dergisi ’Middle East Newsline’, Ankara ve Washington arasında, her iki konuyla ilgili İncirlik Üssü üzerinden kıran kırana bir pazarlık yapıldığını iddia etti. Buna göre, Adana’daki Amerikan Üssü İncirlik’in hem İran, hem de Kuzey Irak için kullanılması söz konusu.

Pentagon kaynaklı

Bağımsız gazeteciler tarafından yayınlanan ve merkezi Kanada’da bulunan derginin 27 Şubat tarihli internet sayfasında, ’ABD, Türkiye’de bulunan üslerin kullanımını genişletmek istiyor’ başlıklı haberde şöyle denildi:

"Yetkililer, Amerikan Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon), Türkiye’nin güneyinde yer alan İncirlik Hava Üssü’nden Amerikan uçuş operasyonlarının artırılması için müzakerelerde bulunduğunu söylediler. Aynı yetkililer, İncirlik’in Kuzey Irak’a yapılacak operasyonlarla birlikte komşu İran’a yönelik keşif uçuşları için de kullanılacağını bildirdiler."

Onur duyarız

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, Washington’a yaptığı ziyaretlerin ardından yayınlanması nedeniyle de dikkat çeken haberde, ayrıca ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Michael Moseley’in konuyla ilgili şu sözleri de aktarıldı:

"Bir operasyon düzenlemek için İncirlik’i kullanmaya mecbur değiliz ama NATO müttefiklerimizle birlikte İncirlik’ten operasyon düzenleyebilmekten onur duyarız. Çünkü bu, bütün harekatları kolaylaştıracağı gibi, hepimizin çok değer verdiği stratejik ortaklığımızın da devamını sağlar."

Orgeneral Moseley, 20 Şubat’ta yaptığı bir konuşmada da, İncirlik’in ABD Merkezi Komutanlığı için kilit rolü olduğunu, Ortadoğu, Basra Körfezi ve Güney Asya’daki ABD harekatlarını kolaylaştıracağını söylemişti.

Başbakanlık sitesinde

Türk Dışişleri kaynaklarından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, derginin haberinin, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 28 Şubat 2007 tarihli ’Dış Basında Türkiye’ bülteninde yer alması da dikkat çekti.

Aktifhaber



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,555 µs