En Sıcak Konular

Efsane Rus, Türk topraklarında!

0 0 0000 00:00 tsi
Efsane Rus, Türk topraklarında! Halis Toprak'ın Londra'daki malikânesini ünlü Rus işadamı Roman Abramoviç'in 93 milyon dolara aldığı yolundaki haberlerin ardından Sabah Gazetesi, Toprak'ın İstinye'deki 150 milyon dolarlık Aslanlı Köşk'üne talip olduğunu yazdı. Üstelik bakın sırada

10 dönüm arsa üzerinde yer alan ve 2 bin 500 metrekare büyüklüğünde olan malikânenin 150 milyon dolara satılması halinde Forbes Dergisi’nin 'En Pahalı Evler' listesinde 138 milyon dolarlık Uptown Court'u yerinden ederek 1 numaraya yerleşeceği belirtiliyor.

Abramoviç'in Forbes Dergisi’nde görerek beğendiği 100 milyon dolarlık Erbilgin Yalısı'nı görmek için kısa bir zaman içinde İstanbul'a özel uçağı Boeing 767 ile geleceği  iddia ediliyor.

Chelsea futbol kulübünün sahibi Rus işadamı Roman Abramoviç'in Erbilgin'in yalısına talip olduğu iddiasının ardından yalının sahiplerinden Serşat Erbilgin, Savaş Ay'a "İngilizlerin talip olduğunu biliyorum. 95 milyon dolara kadar ineriz" dedi.

Abramoviç'in Türkiye'ye ilgisi yeni değil

Önceki ay bazı yayın organlarında Abramoviç'in Antalya Kundu'da beş yıldızlı otel aldığı yazılmıştı. Daha 2005 sonbaharında Türkiye'de bir otel almak isteyen Abramoviç'in bölgede bir yat gezisine çıkarak incelemelerde bulunduğu biliniyor. O zaman Kremlin Palace ve Topkapı Palace'ın pazarlık konusu olduğu iddia edilmiş, ancak anlaşma sağlanamamış, bazı kaynaklar Abramoviç'in Safisa İstanbul Palace'ı aldığını öne sürmüştü.

Birkaç yıl önce de Abramoviç'in Star televizyonu ve İstanbulspor'u satın alacağı yolunda iddialar da ortaya atılmıştı. Abramoviç'in "Türkiye efsaneleri" ile ilgili en eğlenceli haber ise, geçen yıl Ekim ayında Türk Telekom, Lig A'da şanssız bir dönem geçiren Akçaabat Sebatspor'un maddi krizi aşmak için Roman Abramoviç'ten yardım istemesi idi.

Ünlü işadamına internetten e-posta gönderilerek yardım çağrısı yapan kulüp yöneticilerinden Hacı Osman Arslan, yaptığı açıklamada, "Abramoviç'e bize de yardım elini uzatır diye e-mail gönderdim. Trabzon'da futbolun ne kadar sevildiğini anlattım. Trabzon'un Rusya'ya coğrafi olarak yakınlığından da söz ettim. İnşallah bize de destek olur" diye bir de demeç vermişti.

Rusya.ru



Bu haber 1,789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs