En Sıcak Konular

Perinçek yargılanmak için Zürih'e uçtu

0 0 0000 00:00 tsi
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İsviçre'de Ermeni soykırımı iddialarını reddetmesi nedeniyle hakkında açılan davaya katılmak üzere THY uçağıyla Zürih'e gitti. 

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde ellerinde Türk bayrağı olan bir grup tarafından alkışlarla karşılanan Perinçek, hareketinden önce yaptığı açıklamada, Lozan'da ''Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır'' dedikleri için yargılanacaklarını hatırlattı. Perinçek, İsviçre'deki programlarının, 6-9 Mart tarihlerini kapsayacağını ifade etti.

Doğruları dile getirdikleri için yargılanacaklarını kaydeden Perinçek, şunları söyledi: ''Bu bir engizisyon yargılamasıdır. Ortaçağ'ı Avrupa'da diriltmişlerdir, cadı avına çıkmışlardır. Bunların hepsini mahkemede ifade edeceğiz. Milletimize çok güzel bir müjde veriyoruz, soykırım yalanını inkar edenleri cezalandıran yasayı İsviçre'de kaldıracağız. 24 Temmuz 2005'de Lozan'a gittiğimiz zaman bu yasayı çiğneye çiğneye kaldırtacağımızı belirtmiştik. İşte 3 yıldır çiğnedik ve yasanın sonu geldi. İsviçre Adalet Bakanı Blocher, 6 aydır yasanın kaldırılacağı açıklamasını yapıyor. Bunun için İsviçre'de bir komisyon da kuruldu.'' Doğu Perinçek, ''doğru tutum ve dik duruş''un sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, ''Lozan'dan da çok güzel haberler göndereceğiz'' dedi.

90 KİLOGRAM BELGE

Lozan'a 90 kilogram Rusça ve Ermenice belgeyle gittiklerini kaydeden Perinçek, bu belgeleri Lozan mahkemesinin kürsüsüne koyacaklarını söyledi. Perinçek, Rus arşivlerinden çıkarılan bu belgelerde Ermeni başbakanlarının, komutanlarının, tarihçilerinin, devlet adamlarının 1918'den 1950 yılına kadar yazdıkları raporlar ve diğer evrakın bulunduğunu bildirdi.

Bu belgeler okunduğunda, Türkiye'nin haklılığının ortaya çıktığını kaydeden Perinçek, ''Bu belgelerde bizzat Ermeni başbakanları ve komutanları 'biz emperyalistlere alet olduk, bunun sonucunda oyuna gelip silaha sarıldık, Türkiye vatanını savundu. Haklı bir dava yürüttü. Bunun sonucuna da katlanmak zorundayız' denilmektedir'' diye konuştu.

Avrupa'daki Türkiye karşıtı kampanyayı İsviçre'de bozacaklarını dile getiren Doğu Perinçek, ''Biliyorsunuz, ölmüş eşeğin etinden sucuk yapılmaz. Bu bize uygulanan kanun, çiğnene çiğnene yok olmuştur, ölmüştür. Bu kanunu kimse bize uygulayamaz. Daha önce Lozan sorgu yargıçlığı, hakkımda takipsizlik kararı vermişti. Uygulanamaz hale gelen bir kanunu elbette bize uygulayamayacaklardır. Buradan alnımızın akıyla çıkacağız. Bu dava, bir medeniyet ayıbıdır. Orada milletimizin vakarını temsil edeceğiz'' dedi.

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın başkanlığında, aralarında akademisyenler, emekli generaller, sendika yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 164 kişinin yarın uçakla Lozan'a hareket edeceğini de kaydeden Perinçek, ''Batıdaki 5 milyon Türkü ayağa kaldırma seferberliğini yürütüyoruz, bunun sonucunu alacağız'' diye konuştu.

''TUTUKLAYACAK BABAYİĞİT YOK''

Soruları da yanıtlayan Perinçek, ''Yargılama sonucu tutuklanmanız gündeme gelebilir mi?'' şeklindeki soru üzerine ''Yok, yok. Bizi tutuklayabilecek babayiğit yok'' dedi. Perinçek, başka bir soru üzerine de, İsviçre'ye götürecekleri belgelerin, 8 yıldır Rus arşivlerinden toplandığını ifade ederek, bu konuda devletten yardım görmediklerini öne sürdü. Perinçek, bu belgelerden Fransızca'ya özet çeviri yapılan 100 tanesini seçtiklerini, onları salı günü mahkemeye sunacaklarını söyledi. Belgelerden bazılarının değişik dillerde kitap haline getirildiğini de dile getiren Perinçek, belgelerin bir kısmını kendisinin, diğerlerini ise yarın İsviçre'ye gidecek kişilerin götüreceğini sözlerine ekledi.

 
haber 7



Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,789 µs