En Sıcak Konular

Çömez, Aksu'ya "ilişki"lerden sordu!

0 0 0000 00:00 tsi
Çömez, Aksu'ya AKP'nin son dönemlerdeki muhalif sesi Turhan Çömez, Nimet Çubukçu'dan sonra Bakan Aksu'yu hedef tahtasına oturttu. İktidarın muhalif sesi Çömez Aksu'ya bu kez zor yerden sordu... .

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 5 yaşındaki Dilara Dumru’nun kapağı açık bırakılan rögara düşerek hayatını kaybetmesinin ardından ortaya çıkan İSKİ ile MVM adlı şirketin ilişkilerini İçişleri Bakanı Aksu’ya sordu.

Kamuoyunun yoğun tepkisine neden olan 5 yaşındaki Dilara Dumru’nun rögara düşerek hayatını kaybetmesi AKP içinde “muhalif ses” olarak bilinen Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’i de harekete geçirdi. Çömez, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’ya İSKİ ile Dilara’nın hayatını kaybetmesine neden olan rögar kapağının açık bırakılmasından sorumlu tutulan MVM firmasının ilişkilerini sordu ve “MVM firmasının sahibi Bilal Şahin’in, ihaleyi veren İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur’un sınıf arkadaşı olduğu bilgisi doğru mudur?” dedi. Çömez, MVM firmasının ihaleyi yarı fiyatına Güntek firmasına devredip etmediği ve aynı ihalede daha düşük fiyat vermelerine karşın 7 firmanın neden elendiğini de sordu.

AKP’li Çömez, TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Aksu’nun yanıtlaması amacıyla verdiği soru önergesinde, Dilara Dumrul’un İstanbul Şirinevler’de kapağı açık bırakılan rögara düşerek hayatını kaybetmesinin ardından ortaya çıkan İSKİ-MVM firması bağlantısını sordu. Aksu’ya, olay hakkında bir soruşturma başlatıp başlatılmadığını soran Çömez, Dilara’nın hayatını kaybettiği Tavukçu Dere Islah Çalışması ihalesinin MVM adlı şirkete verildiği; ihaleyi kazanan MVM firmasının sahibi Bilal Şahin’in, ihaleyi veren İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur’un sınıf arkadaşı olduğu görüşlerinin doğruluğunu sordu.

İHALE YARI FİYATINA GÜNTEK’E FİRMASINA MI VERİLDİ

İhale için düzenlenen şartnameye, kameralı görüntüleme sistemi bulunması şartı konduğu, bu şarta Türk firmalarının sahip olmadığı, bu nedenle, % 5 komisyon karşılığı bir Alman firmasına, teknik şartname desteği verdiği yönündeki bilgilere ilişkin olarak da yanıt isteyen Çömez, aynı ihaleye katılan ve MVM firmasından daha düşük fiyat veren 7 firmanın neden elendiği, MVM’nin aldığı ihaleye başka bir firmaya ihale ettiği yönündeki soruların da yer aldığı önergesinde şöyle dedi:

“-Bahse konu ihalede, MVM firmasının verdiği teklif ne kadardır? İhaleye katılan tüm diğer firmaların verdiği teklifler ne kadardır?

-MVM firmasının, aldığı bu ihaleyi, ihale bedelinin yarı fiyatına, Güntek firmasına devrettiği bilgisi doğru mudur?

-14 Temmuz 2005 tarihinde yapılan bahse konu Avrupa Yakası 4. Kısım Atık Su İhalesini kazanan MVM İnşaat Ve Kanal Kontrol Konsorsiyumu’nun bu ihaleyi 9.120.772 YTL bedelle aldığı doğru mudur?

-Bu ihalede, kazanan firmadan daha aşağıda teklif veren 5 firma hangi gerekçelerle elenmiştir?

-Asya Bölgesi, 1. Kısım Müteferrik Atık Su Ve Yağmur Suyu Kanal İnşaat İhalesi’nin, 12.25.000 YTL ye Güngen İnşaat Firması’na verildiği bilgisi doğru mudur?

-Bahse konu projenin, Güngen İnşaat tarafından 6.12.000 YTL’ye taşeron bir firmaya verildiği bilgisi doğru mudur?

-13 Temmuz 2005 tarihinde yapılan Asya Yakası 2. Kısım Atık Su İhalesini, MVM firmasının, 12.545.727 YTL ye aldığı bilgisi doğru mudur?

-Söz konusu ihaleye katılan diğer 7 firmanın, MVM İnşaat Ve Kanal Kontrol Konsorsiyumundan düşük teklif vermelerine rağmen elendikleri bilgisi doğru mudur? Bu doğru ise bunun gerekçesi nedir?

-Bu tür işleyiş tarzının haksız kazanç olduğunu ve önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

-Bununla ilgili nasıl bir hazırlık ve çalışma öngörüyorsunuz?

-İSKİ’de yapılan bu tür ihalelerin hepsinin incelenmesi için bir teftiş başlatacak mısınız?”

hürriyet



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs