En Sıcak Konular

Ahmedinejad, Riyad'dan umutlu döndü

0 0 0000 00:00 tsi
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suudi Arabistan ile "İslam dünyasındaki komplolara karşı ortak girişim kararı aldıklarını" söyledi.

 Öğrenci ajansı İSNA’nın haberine göre, Ahmedinejad, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile görüşmesinde, İslam dünyasının meselelerinin çözümünde iki ülkeye büyük sorumluluk düştüğünü ifade ederek, "Bu nedenle İslam dünyasının gözü İran ve Arabistan’ın üzerinde" dedi.

 Kral Abdullah da "bütün Müslümanların fitnelere karşı uyanık olması gerektiğini" söyledi ve iki ülkenin bundan sonra İslam dünyasının sorunlarının çözümünde daha etkin rol oynamasını umduğunu kaydetti.
Ahmedinejad, Riyad dönüşünde, Tahran Mehrabad havalimanında yaptığı açıklamada da Suudi Arabistan ile "ileriye dönük çok iyi ilişkileri olduğunu" belirtti.
Kral Abdullah ile görüşmesinde İslam dünyasının sorunları, Orta Doğu’daki gelişmeler, Irak, Filistin ve Lübnan konuları başta olmak üzere birçok konuyu ele aldıklarını ifade eden Ahmedinejad, bütün konularda görüş alışverişinde bulunduklarını ve gerekli koordinasyonu yaptıklarını söyledi.
"Görüşmede, bazı düşmanların Asya ülkeleri ve İslam dünyası arasında fitne projelerini de ele aldık" diyen Ahmedinejad, "Düşmanların İslam ülkelerine karşı komplo ve hedeflerini inceledik. Hem İran hem de Suudi Arabistan düşmanların fitnelerine karşı uyanık" diye konuştu.
     
     "ORTAK İSLAMİ CEPHE"
Bütün Müslümanları düşman komplolarına karşı uyanık olmaya çağıran Ahmedinejad, iki ülkenin çoğu konuda aynı görüşe sahip olduğunu, düşmanların "İslam bölgesine" hakim olmasına da karşı çıktığını kaydetti. Ziyaretinin olumlu sonuçları olduğunu ifade eden Ahmedinejad, şunları söyledi:
"Bu ziyaretimde, düşmanların komplo ve fitnelerine karşı ortak girişim için kararlar aldık. İnşallah bu girişimler, İslam dünyasının kuvvetlenmesine ve düşmanlara karşı İslami bir cephenin açılmasına neden olur. Bütün konularda görüşmelerimiz oldu. Düşmanların bu bölgeye hakim olmak istemeleri konusunu da görüştük. Müslüman milletlerin ve bölgenin haklarının korunması için bazı ortak planlar yaptık." Ahmedinejad, Suudi Arabistan’a ilk resmi ziyaretini dün yapmış, Kral Abdullah ile görüştükten sonra ülkesine dönmüştü.


milliyet



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs