En Sıcak Konular

Mahir Kaynak'tan seçim istihbaratları!

0 0 0000 00:00 tsi
Mahir Kaynak'tan seçim istihbaratları! Herkes seçim sonuçlarının ne olacağını tahmin etmek için anketler yaparken uçağa atlayıp Dünya Seçim Merkezi’nin yolunu tutan Mahir Kaynak, aldığı istihbaratı okurlarla paylaştı. İşte seçim öncesinde gerçekleşebilecek krizler ve seçim tahminleri...

İşte Mahir Kaynak'in seçim tahminlerini paylaştığı yazısı

Herkes seçim sonuçlarının ne olacağını tahmin etmek için anketler yaparken ben uçağa binip Dünya Seçim Merkezi’ne gittim. Uzun bir yolculuktan sonra merkezin yöneticisi beni kapıda karşıladı. Hal hatır sorma faslını kısa kesip hemen konuya girdim ve cumhurbaşkanının kim olacağını sordum. ‘Sen bu konuda tahminin yaptın ve Sn. Erdoğan’ın aday olmayacağını söyledin. Bakalım tutturabilecek misin? Bu da senin sınavın olsun, ben bir şey söylemeyeceğim’ dedi. Bu defa elim boş mu döneceğim, hiçbir şey öğrenemeyecek miyim telaşına kapılmıştım. ‘Sana genel seçim stratejisi hakkında bilgi vereyim’ dedi. Eskiden grafiklerle dolu olan büroda duvarlar bomboştu ve sadece bilgisayarlar vardı.

‘Bu sefer dağıtma stratejisi uyguluyoruz. Seçime çok sayıda parti katılacak ve her biri bir miktar oy alacak. Liderler orta öğretimde münazara ekibinde yer almış, önüne koyduğun her konuyu savunacak kimselerden seçildi. Bunlar sorunları tartışmayacak ama karşısındakinin söylediği herşeye cevap bulacaklar. Bazıları da en olmayacak şeyleri bile vaat edecekler. Önerilen her çözüme karşı çıkıp daha fazlasını isteyecekler. ABD ya da AB’ne savaş açmayı bile teklif edecekler. Halk, onlara inanmasa bile, muhalefetini bunlar destekleyerek gösterecekler. Hepsi birbirinden beter olduğu için birini tercihi söz konusu olmayacak. CHP iktidar gemisinin bağlanacağı iskele babası rolünü sürdürecek ve farklı arayışların önünü kesecek’ dedi.

‘Gündeminizde, seçilecek partiyi desteklemek için APO’nun teslimi, ya da iktidarı yıpratmak için, 2001 ekonomik krizi gibi olaylar var mı? Yeni Fadime Şahinler çıkacak mı’ diye sordum.

‘Seçimlerle ilgili bir yönlendirme düşünmüyoruz. Mevcut durum yeterli görünüyor. Ama toplumu yönlendirmek için bazı provokasyonlar yapılabilir. Irak’ın bölünmesinden sonra ortaya çıkacak durumun kabullenilmesi için bölgeyle ilgili bazı operasyonlar yapılabilir. Güneydoğuda seçimlerini bölgesel bir partinin bağımsız adayları kazanacak. Güneydoğuyu ve Kuzey Irak’ı Türkiye’nin önüne bir bütün olarak koyacağız ve çöz bunu diyeceğiz. Amacımız Kürt yapılanmasını Türkiye ile yakınlaştırmak. Bütünleştirmek hem zor hem de işimize gelmez. Bu yapılanma bizim bir manivelamız olarak kalacak ve gerektiğinde Türkiye’ye karşı kullanılabilecek. Seçim sonucunu şöyle özetleyebilirim: Birisi yarışı önde götürecek ama hiç kimse her istediğini yapacak kadar güçlü olmayacak.’ Dedi.

Kederli halimi görünce beni teselli etmek ihtiyacını duydu. ‘Eğer seçimleri yönetme merkezi sizin ülkenizde olsaydı ve hiç değilse kendi seçimlerinizi yönlendirebilseydiniz daha az sorun yaşardınız. Kürtler’in geleceği hakkında bir projeniz olsaydı başkaları etkili olamazdı. Bunları senin Derin Devlet dediğin güç yapabilirdi ama onu dejenere edip çetelere derin devlet dediler’ dedi ve ilk uçakla yurduma döndüm.

STAR



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,365 µs