En Sıcak Konular

Bülent Arınç Suriye'de

27 Şubat 2010 21:47 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye Devlet Televizyonu'nda Suriye Enformasyon Bakanı Muhsin Bilal ile bir araya geldi. Arınç, burada yaptığı açıklamada, Suriye'de kendilerine gösterilen konukseverlikten dolayı Bakan Bilal ve arkada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm bakanların selamlarını Bakan Bilal'e ileten Arınç, Bakan Bilal'in Türkiye'ye yakınlığını ve sevgisini bildiklerini belirterek, iki ülkenin enformasyon alanında çok iyi bir işbirliği yaptığını, bu işbirliğinin daha da geliştirileceğini söyledi.

ARINÇ SORULARI YANITLADI

Arınç, bir soru üzerine, Türkiye'nin Suriye ile çok iyi ilişkilere sahip olduğunu söyledi.
“Özellikle son yıllarda Sayın Esad ile Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanının gayretleriyle ilişkilerimiz çok önemli bir ivme kazandı” diyen Arınç, şöyle devam etti:

“Her alanda çok sıkı bir işbirliğine gittik. Ekonomik, kültürel, eğitim alanlarında gelişmeler var. Siyasi alanda ve dış politikada Suriye ile aynı hedeflere doğru gidiyoruz. Her alanda iyi giden işbirliğini şimdi medya alanında da enformasyon alanında da güçlendirmek istiyoruz. Çünkü halkları bilgilendirmek, birbirlerine dost yapmak, mutlaka iyi bir enformasyonla mümkün. İşbirliğimizi şimdi bu alanda güçlendireceğiz.
Şimdilik iki kurumumuz arasında işbirliği mutabakatı imzalandı. Bunlar televizyon ve haber ajansları konusundadır. Birbirimizi çok daha kısa süreli haberdar etmek, iki ülkeye ait belgesellerin televizyonlarda yayımlanmasını temin etmek, özel veya müşterek programlar tertip etmek, gazeteci arkadaşlarımızın eğitimlerini Türkiye ve Suriye ziyaretlerini gerçekleştirerek onlara iki ülkeyi tanıtmak, bu alanda yapabileceğimiz çalışmalardan sadece bir kaçı...”

Arınç, Türk halkının özellikle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Suriye halkına selamlarını ve sevgilerini iletti.

Ayrıca, 1 Mart Pazartesi günü Şam temsilciliğinin açılışı yapılacak TRT Türk'e açıklamada bulunan Arınç, TRT Türk'ün TRT kurumunun yeni kanallarından biri olduğunu anımsatarak, bütün dünyanın en önemli merkezlerinden Türkçe haberler yayınlanmasını büyük bir başarı olarak gördüklerini söyledi.

Bu durumu sevinçle karşıladıklarını anlatan Arınç, “Pazartesi günü Suriye'nin Başkenti Şam'da yeni bir TRT Türk ofisinin açılışı yapılacak, bu açılışı bizzat yapmaktan ben ayrıca mutluluk duyacağım. İnşallah ofiste belki o sırada bir canlı yayın da gerçekleştirilir” diye konuştu.

Suriye'nin Orta Doğu'nun en önemli ülkelerinden olduğunu belirten Arınç, iki ülkenin bin kilometreye yaklaşan sınırı olduğunu anımsattı. Arınç, “Böylesine bir sınır ve asırlar öncesine dayalı tarihte beraberlik, bizi her konuda işbirliğine getiriyor. TRT Türk'ün Şam'daki ofisini basın, yayın, enformasyon alanında haberlerin doğru ve süratli iletilmesi bakımından çok önemli görüyorum, şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Görüşmenin ardından Arınç, Enformasyon Bakanı Bilal ile birlikte bir TV'den Suriye Devlet Televizyonunda kendisinin ziyaretinin konu edildiği haberi izledi. Daha sonra her iki bakan birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

A.A.



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs