En Sıcak Konular

Gül: "Hiçbir komşuya saldırmayız"

0 0 0000 00:00 tsi
Gül: Amerika'nın olası bir İran saldırısında Tükiye ne yapacak? Son günlerde iddia edildiği gibi stratejik ortağı Amerika'ya topraklarını açıp, saldırının Türkiye üzerinden yapılmasına izin mi verecek? Abdullah Gül bu konuda Türkiye'nin kesin tavrını ortaya

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için Mısır'da bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ''Komşulara saldırı söz konusu değil'' dedi. 
            
 
İkili görüşmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, İran'a olası saldırı durumunda Türkiye'nin topraklarını kullandırıp kullandırmayacağı yönündeki bir soru üzerine, "Türkiye'den komşularına hiçbir zaman saldırı söz konusu değildir" dedi.

Gül, Türkiye'nin İran ile yaşanan nükleer krizin barışçıl yollardan çözülmesini istediğinin altını çizdi.

Ortadoğu'daki ülkeler arasında anlaşmazlık olması durumunda Türkiye'nin pozisyonunun ne olacağına ilişkin soruya karşılık Gül, Türkiye'nin bölgedeki sorunları barışçı yolla çözmeye uğraşan bir ülke olduğunu belirterek, savaşın düşünülebilecek en son seçenek olduğunu söyledi.

Terörle mücadele konusunda bir soru üzerine Gül, Türkiye'nin terörden çok çektiğini belirterek bu konuda sıkı bir işbirliğinin gerekli olduğunu belirtti. 'Benim teröristim kötü, senin teröristin iyi' yaklaşımının doğru olmadığını vurgulayan Gül, sebebi ne olursa olsun teröre karşı ortak mücadelenin gerekliliğini vurguladı.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın açılış oturumunda yapacağı konuşmanın içeriğinin sorulması üzerine Gül, bölgenin ortak sorunları üzerine duracağını kaydetti. Gül, ''Arap Birliği toplantısına davet edilmek benim için çok büyük bir onur. Bu çok nadir olan olaylardan biri'' dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ile sık sık biraraya geldiğini belirten Gül, bu ilişkileri daha da ileri götürmek istediklerini ve iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Antlaşması ile ekonomik ilişkilerin de geliştirileceğini kaydetti.

Gül, bugün ilk olarak Arap Birliği Irak komitesi dışişleri bakanlarıyla kahvaltıda biraraya gelecek, ardından Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına gözlemci statüsüyle katılacak.

Bugün Kahire'den Şarm El Şeyh'e geçecek olan Gül'ün burada Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile biraraya gelmesi öngörülüyor.

haber 7



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs