En Sıcak Konular

'Hablemitoğlu dışında faili meçhul yok'

27 Şubat 2010 16:10 tsi
'Hablemitoğlu dışında faili meçhul yok' İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin Avrupa'nın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu belirterek, ''Tek isna olarka Necip Hablemitoğlu cinayeti dışında bizim dönemimizde faili meçhul diye bir şey yoktur'' dedi.

Atalay, çeşitli temaslarda bulunmak ve yeni kurulan MOBESE sisteminin açılışını yapmak üzere geldiği Çorum'da önemli açıklamalarda bulundu.

“VATANDAŞ ODAKLI GÜVENLİK HİZMETİ”

Ak Parti hükümetinin güvenlik konusundaki hassasiyetine işaret eden Atalay, güvenlik adına vatandaşların özgürlüğünü kısıtlamadıklarını dile getirdi. Atalay, “AK Parti olarak ilkemiz, terör dahil hiç bir güvenlik olayını, vatandaşımızın temel haklarını kısıtlamak için bahane olarak kullanmayacağız. Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını asla güvenliğe, teröre feda etmeyeceğiz” diye konuştu.
Emniyet güçlerinin vatandaşlara iyi davranması, sevgiyle muamele etmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Atalay, şöyle konuştu:

“Güvenlik vatandaşımız daha iyi yaşasın diye vardır ve biz onun için çalışıyoruz. Bunun için de bütün güvenlik personelimiz vatandaşımıza iyi davranacak, iyi muamele edecek. Çünkü biz hizmetkarıyız vatandaşın. Böyle vatandaşa tepeden bakan, 'Ceberrut' gibi davranan güvenlik personeli dönemi kapanmıştır. Bu hassasiyeti koruyoruz, bu talimatı veriyoruz. Kurallarını uygulayacaksın, hata yapan bunun karşılığını görecek ama her halükarda vatandaşa iyi davranacaksın, insan gibi davranacaksın, sevgiyle muamele edeceksin. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğünde özel bir birim kurduk. 81 ilimizde Toplum Destekli Polislik diye bir birim oluşturduk, sebebi de bu. Bu manada vatandaş ilişkisini biz çok önemli görüyoruz.

2009 yılını 'Polis Merkezleri Yılı' ilan ettik. Emniyette Polis Merkezleri eski karakollardır. 1320 polis merkezimiz vardı Türkiye'de, 2 bin civarında da jandarma karakolumuz vardır. Buraların bir standarda girmesi, daha şeffaf olması, ne için gelirse gelsin vatandaşa daha nazik davranılması temel ilkemiz. En önemlisi her şeyin şeffaf olması. Bütün nezarethanelerde kamera sistemimiz var. Çok istisnai olmayanlar da var ama onlara da haziran ayına kadar süre verdim. Mutlaka görüntülü olacak buralar ve hiçbir bahane istemiyoruz. Vatandaşa işkence, kötü muamele gibi şeyler böylece ortadan kalkmış olacak. Bu iki yönlü, güvenlik personelimizi de koruyacak. Haksız iftiradan onları da koruyacak. Vatandaş odaklı güvenlik hizmetini de bu konseptte yürütüyoruz.”

'TÜRKİYE, AVRUPA'NIN EN GÜVENLİ ÜLKELERİNDEN'

İstatistiki bilgiler ışığında Türkiye'nin en güvenli Avrupa ülkeleri arasında bulunduğunu söyleyen Atalay, “Suç oranları ve bu suçları aydınlatma oranları yönünden Türkiye Avrupa'nın en güvenli ülkelerinden. Ben rakamlarla, verilerle, mukayeselerle çalışırız, kendim de rakamları severim, onlara önem veririm, bu anlamda Ankara Avrupa'nın en güvenli başkentidir suç oranları anlamında. Suçlarda ciddi düşme var bu önleyici tedbirlerden dolayı. Suçu aydınlatma olarak ise Avrupa'nın en yüksek oranına sahibiz. Hem yeni teknoloji hem iyi eğitilmiş personelimizle suç aydınlatmada gerçekten çok başarılıyız” diye konuştu.

“TÜRKİYE DAHA ŞEFFAF BİR ÜLKE OLUYOR”

Faili meçhul cinayetler konusuna da değinen Bakan Atalay, şunları söyledi:
“2002 yılının Aralık ayında Ankara'da bir Necip Hablemitoğlu cinayeti vardır. Onun failleri dışında bizim dönemimizde faili meçhul diye bir şey yoktur. O da İstanbul'daki davanın içinde, ben oradan da bu konuda inşallah bir aydınlatma çıkar diye bekliyorum. İçişleri Bakanı olunca o dosyayı özel olarak yeniden çıkarttırdım, bütün safhalarını gözden geçirdim ve brifing aldım. Bunun da aydınlatılmasını çok önemli görüyoruz.

Bırakın kendi dönemimizi, geçmiş dönemlerin karanlık noktalarını, faili meçhullerini aydınlatmakla meşgulüz. Türkiye daha şeffaf bir ülke oluyor, vatandaşımız artık her şeyi daha iyi biliyor ve bilinmezlik kalmıyor ve bunu da çok önemli görüyoruz.”

A.A.



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs