En Sıcak Konular

'Üniversite sınavları zeka testi değildir'

27 Şubat 2010 16:09 tsi
Üniversiteye girişte ikili sınav sistemine geçildi. İlk sınav 11 Nisan'da yapılacak.

Sistemin yenilendiğine dikkat çeken uzmanlar, yüksek öğrenime geçmek için ter dökecek öğrencilere, yeni sisteme göre hazırlanmış dokümanlar ile hazırlanmayı tavsiye ederek, "Bu bir sıralama işlemi, en çok kim net yapıyorsa o öne çıkacak. Zekâ testi değil, hiçbir zaman. Biraz gayret eden biraz daha zamanı iyi değerlendiren arkadaşlar avantajlı olacaktır." diye konuştu.

Üniversiteye girişte ilk sınav olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 7 haftalık bir zaman kalırken, öğrencileri şimdiden sınav telaşı sardı. Sınavın en büyük özelliğini, 'bu sene ilk defa uygulanacak olması' şeklinde özetleyen Sürat Yayın Grubu rehberlik uzmanlarından Faruk Ardıç, sınava hazırlananlara kalan zamanı iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Özellikle deneme sıvalarına işaret eden Ardıç, şunları söyledi:

"Deneme sınavları uygulamak ve bu uygulamaları değerlendirmek önemli. Öğrencilerin gerek net artışı gerekse puan artışı bundan sonra yapılacak stratejik çalışmalarla mümkün olacaktır. Tavsiyemiz daha nitelikli dokümanlara sahip olmaları, nitelikli deneme çözmeleri yönünde olacaktır. Bir taraftan okula devam ederken bir taraftan sınava hazırlanacaklar. Bu, kalan zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiği anlamına geliyor. Onlarca farklı doküman var. Fakat öğrencilerin bunların hepsini çözmesi mümkün değil. Bu konuda biraz daha seçici olmalarında fayda var. Dokümanları alıp baksınlar, gerçekten yenilenmiş mi, yenilenmemiş mi, bunlara dikkat etsinler. Aksi takdirde zaman kaybından başka bir şey olmaz. Sadece kapağı değiştirilip piyasaya sürülmüş dokümanlar var. Bunlar eski sınav sistemine yönelik olduğundan dolayı, bu seneye yönelik pek faydalı olacağını zannetmiyorum. Gerek deneme sınavlarında gerek kalan zamanı değerlendirme sürecinde seçici oldukları takdirde daha avantajlı olacaklardır."

"ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ARTIK 6. SINIFTAN BAŞLIYOR"

Öte yandan orta öğrenim kurumlarında bir üst basamağa geçişte yapılan SBS sınavları da haziranın ilk haftasında yapılacak. Bir anlamda üniversite hazırlığının artık 6. sınıftan itibaren başladığına işaret eden Sürat Yayın Grubu'nun rehberlik uzmanlarından Recep Uysal, "İyi bir üniversiteye girmek için iyi bir liseden mezun olmak şart haline gelmeye başladı. İyi bir liseye girmek içinde SBS'lerde çok iyi puanlar yapmak gerekiyor." dedi.

Sınavlarda iyi dereceler elde etmenin 'hazırlık'la ilgili olduğunu bunun için de bu alandaki nitelikli yayınların öne çıktığını kaydeden Uysal, yayın grubu olarak müfredata uygun, öğrenciyi geliştirici dokümanlar sunmaya çalıştıklarını kaydetti. "Sınavlara doğru yayınla hazırlanmak çok önemli hale geldi." diyen Recep Uysal, şöyle konuştu:

"Ülke genelinde 300'den fazla dershane bizim yayınlarımızı kullanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı sisteme en benzer, öğrencilerin işlerine yarayacak, SBS'ye, müfredata uygun, kazanımları en iyi şekilde değerlendirecek yayınlara sahibiz. Piyasada lokomotif yayın grubu olarak hizmet veriyoruz."

Eğitim yayıncılığı yapan Sürat Grubu; okul öncesinden İngilizce eğitimi ve üniversite hazırlığa uzan yelpazede faaliyet gösteriyor. Grup bünyesinde; Sanal Dersane, Güvender Yayınları, Eğitim Teknoloji, Zirve Dergisi Yayınları, Zambak Yayınları, Coşku Yayınları, Dilset Yayınları, Kaynak Dergileri, Pianalitik Yayınları, Evim Benim Okulum, Selt Publishing ve Sürat Eğitim Araçları'nı barındırıyor. Eğitim sektöründe tüketilen bandrolün yaklaşık yüzde 45'ini Sürat Yayın Grubu tüketiyor. Türkiye'de hemen hemen her öğrencinin çantasında bir kitabı bulunan Sürat Grubu'nun satışı 25 milyon adeti buluyor.

(CİHAN)



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs