sivil dalga haftaya | " /> sivil dalga haftaya | "/>

En Sıcak Konular

Balyozda sivil dalga haftaya

27 Şubat 2010 11:34 tsi
Balyozda sivil dalga haftaya İddiaya göre polisin elinde 200 kişilik liste var.

Balyoz Güvenlik Harekât Planı soruşturması kapsamında dün ikinci bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda Konya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Özçoban ile 2 yarbay, 1 üsteğmen, 13 astsubay ve 1 emekli astsubay olmak üzere 18 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Balyoz planında, 'Çarşaf' ve 'Sakal' eylem planları dahilinde, Fatih ve Beyazıt camilerine yapılacak saldırılarda görevli askerler olduğu iddia ediliyor.

Bu gözaltılarla birlikte Balyoz'un askeri ayağına yönelik operasyon tamamlanırken, önümüzdeki hafta içinde El Kaide, Devrimci Karargâh ve PKK gibi terör örgütleriyle bağlantılı olan, örgüt üyesi ve örgütü yönlendiren kişilerin arasında bulunduğu sivil ayağa yönelik operasyon başlatılacağı iddia ediliyor. Geçen pazartesi emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Özden Örnek, emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına, emekli 1'inci Ordu Komutanı Org. Çetin Doğan ve Ergin Saygun gözaltına alınmıştı.

İlk operasyon Balyoz planı içinde yer alan ve Ege'de bir Türk uçağının düşürülmesinin amaçlandığı 'Oraj' ve Ege'de çatışma yaratılarak kısmi seferberlik ilan edilmesinin amaçlandığı 'Suga' planları içinde görevli olduğu iddia edilen komutan ve askerleri kapsıyordu. Dünkü ikinci operasyonda ise 'Çarşaf' ve 'Sakal' eylem planları içinde görev aldığı iddia edilenleri kapsıyor. 'Sakal' eylem planında, Beyazıt Camisi'nde saldırıyı yapacak ekibin lideri olduğu iddia edilen Albay Hüseyin Özçoban'ın yıllık izinde ve İstanbul'da Merkez Komutanlığı'nda olduğu sırada gözaltına alındığı belirtildi. 6 askerin İstanbul'da, diğerlerinin ise Ankara, Batman, Şırnak, Diyarbakır gibi illerde gözaltına alındığı kaydedildi. Operasyonun sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı söyleniyor. Gözaltına alınan muvazzaf subay ve astsubaylar İstanbul Merkez Komutanlığı'na, emekliler ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilecek.

SİVİL AYAK HAFTAYA
Balyoz Güvenlik Harekât Planı soruşturması kapsamında önümüzdeki hafta yeni bir dalga operasyon daha yapılacağı belirtildi. Ancak alınan bilgilere göre bu operasyon Balyoz planının sivil ayağına yönelik gerçekleştirilecek. Polisin elinde yaklaşık 200 kişinin yer aldığı gözaltı listesi bulunduğu, El Kaide, Devrimci Karargâh, PKK gibi örgütlerle bağlantılı kişilerin, örgüt üyelerinin ve örgütü yönlendiren kişilerin listede yer aldığı iddia edildi.

KİMLER GÖZALTINDA?
Çarşaf Eylem Planı'nda (Fatih Camisi) görev aldıkları iddia edilen askerlerin isimleri şöyle: Jandarma Üstteğmen Erdinç Atik, Jandarma Astsubay Arif Bıyıklı, Jandarma Astsubay Levent Maraş, Jandarma emekli Astsubay Erhan Karagözlü, Jandarma Yarbay Hüseyin Topuz, Jandarma Astsubay Mutlu Kılıçlı, Jandarma Astsubay İmdat Solak, Jandarma Astsubay Mustafa Kelleci ve Jandarma Astsubay Murat Balkaş. Sakal Eylem Planı'nda (Beyazıt Camisi) görev aldıkları iddia edilen askerlerin isimleri şöyle: Jandarma Yarbayı Yusuf Kelleli, Jandarma Astsubay Duran Ayhan, Jandarma Astsubay Musa Fariz, Jandarma Astsubay Uğur Üstek, Jandarma Albay Hüseyin Özçoban, Jandarma Astsubay Selahattin Gözmen, Jandarma Astsubay Fikret Coşkun, Jandarma Astsubay Osman Çetin ve Jandarma Astsubay Abdil Akça.

Sabah



Bu haber 1,094 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs