En Sıcak Konular

'Sayın Öcalan' diyen 28 Şubatçı komutan kim?

0 0 0000 00:00 tsi
'Sayın Öcalan' diyen 28 Şubatçı komutan kim? İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'dan çok çarpıcı bir iddia geldi. TSK'nın 28 Şubat mimarı çok önemli bir komutanı Öcalan'dan bahsederken 'Sayın Öcalan' ifadesini kullandı. İşte o komutan...

PKK lideri Abdullah Öcalan, Kenan Evren için "O sıradan biri değil. Türkiye'de yıllarca ordunun en üst düzeyi olmuştur. Askeri bir dehadır, yani onların beyin takımındandır. O bile tehlikeyi görmüş ki, bu kadar dönüş yapabiliyor. 'Kart - kurt' söyleminden 'eyalet'e geldi" dedi.


Gündem gazetesinin Öcalan'ın avukatlarına dayanarak verdiği habere göre Öcalan, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın da bu konuda girişimleri bulunduğunu öne sürdü. "1997'de Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın bir toplantıda benden 'Sayın Öcalan' diye bahsettiği ve barışa yönelik girişimlerde bulunacağına ilişkin ifadeler kullandığı bilgileri bize geldi" iddiasını dile getiren Öcalan'ın şu sözlerine yer verildi:


"ABD ve İsrail, Kürt ulus devletini destekleyeceklerdir. Destekledikleri sürece de bu devletler, Kürt ulus devletini ortadan kaldıramazlar. İsrail bir şeye karar vermişse, kimse direnemiyor.

Türk Genelkurmayı da uzun süre direnemez. Barzani'nin Kürt ulus devletini savunmaktan başka tutunacağı dalı yoktur. Kürt ulus devleti fikrinden vazgeçerse biter. Barzani az değil, gücü de var. 40 - 50 yıllık bir mücadele deneyimleri de var. Başta Irak olmak üzere Türkiye, İran ve Suriye'de de taraftarları ve örgütlenmeleri var.

Buradaki taraftarları da yeri geldiğinde kendisine destek oluyor, olacak. Barzani'nin PKK'ya karşı savaşmayacağını düşünüyorum. Ulus devlet fikrini uzun zaman savundum, ama çözüm getiremeyeceğini gördüm.
İkinci çözüm anlayışı bizim savunduğumuz demokratik çözüm anlayışıdır. Ben, 'demokratik ulus' diyorum. Kürtler demokratik ulus çerçevesinde birliklerini sağlamalıdır."


Milliyet



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs