hakaret sonra tehdit | " /> hakaret sonra tehdit | "/>

En Sıcak Konular

Perinçek'ten önce hakaret sonra tehdit

26 Şubat 2010 19:32 tsi
Perinçek'ten önce hakaret sonra tehdit İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, birinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'i mahkeme heyetine yönelik sözleri nedeniyle uyardı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasında söz alan Perinçek, hukukun arkasında devletin yaptırım gücü bulunan kurallar bütünü olduğunu belirterek, ''Adaletin simgesi olan o güzel hanımın elindeki kılıç devlet zorunu temsil ediyor. Hukukta o kılıç vardır. Şimdi size soruyorum. Sizin arkanızda hangi kılıç var? 13. Ağır ceza mahkemesi diye adlandırılan mahkemenin arkasında hangi kılıç var?'' dedi.

''Devletin kılıcının ordu olduğunu'' savunan Perinçek, ''Peki ordu bu davanın neresinde? Ordu bu davanın sanığıdır. Kimse kendisini kandırmasın. Elinizdeki şemaya bakın. Eşref Bitlis, Hüseyin Kıvrıkoğlu. Şemada Türk Silahlı Kuvvetleri var. Türk Silahlı Kuvvetleri burada zanlıdır. Şanlı ordu, bu soruşturmada zanlı olmuştur. O zaman sizin arkanızdaki kılıç ne?'' diye konuştu.

Beşiktaş'taki hakimlerin Türk yargısından koptuğunu, yargının da Yargıtay, Danıştay, HSYK ile bu tertibe isyan ettiğini öne süren Perinçek, ''Yargı, sizin içine memur olarak dahil edildiğiniz tertibe isyan etmiştir. Sizin arkanızdaki kılıç Amerikan kılıcıdır'' dedi.

Soruları ve cevaplarıyla ''Demokratik Açılım Süreci Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne ilişkin kitapçığın kapak fotokopisini gösteren Perinçek, ''altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının bulunduğu bu kitapçığa göre mahkemenin özel bir mahkeme olduğu'' iddiasında bulundu.

''İşte bu sizsiniz. Yani sizin arkanızda Türk yargısı yok, Türk ordusu da yok'' diyen Perinçek, şöyle devam etti:

''Amerika'ya dayalı hesaplar geçicidir. Hesaplaşmaya gelindiğinde bu tertipte rol alan ve yasaları çiğneyen hakimler ve savcılar Türk yargısının karşısına oturtulur. Ayağımıza kapansanız kimse sizi affetmeyecektir. Suçlarınız büyüyüktür. Bu adaletsizlikleri yapanların gecelerinin korku içinde geçtiğini çok iyi biliyorum. Özel tertiplerde hakim ve savcılardan kimler rol almışsa ayarlanmışlardır diye söz ediliyor. Siz de biraz hakim onuru olması gerekmez mi? Ayarlanmış olmayı kabul ediyor musunuz? Sizi ayarladılar mı? Sizin yerinize 3 çoban oturtun, 2 gün sonra fasa fiso der. Çoban, Osman Yıldırım'ın 3 dakika içinde yalan söylediğini görür. Birbirimize burada çalım atmayalım, çalım satmayalım.''

Sanık olmadığını, Türkiye emekçilerinin iktidar davasının adamı olduğunu belirten Perinçek, herkesin yerini belirleyeceğini, mahkemenin de yerini belirlemesi gerektiğini savundu.

Perinçek'in, ''Şu an bulunduğunuz yer iftihar edeceğiniz yer değildir. Çocuklarınıza bırakacak, övünülecek yerde değilsiniz'' sözleri üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ''Size öyle geliyor'' dedi. Perinçek de ''Ben burada sizin şahsınız ve kişiliğinizle uğraşmıyorum'' diye konuştu.

Başkan Şengün'ün ''Mahkeme bunları kabul etmiyor'' demesi üzerine Perinçek de ''Her şey meydanda. Akşamları rahat uyuyamıyorsunuz'' dedi. Şengün ise ''Ben her akşam çok rahat yatarım'' diye konuştu.

Şengün'ün ''Lütfen durun'' uyarısı üzerine Perinçek, savunmasını yaptığını söyledi. Şengün de ''Böyle savunma olmaz. Hakkınızdaki delilleri anlatın dinleriz'' dedi. Perinçek de ''Sizde vicdan olduğunu anladım. Vicdanınıza söylüyorum. 4'ünüz birlikte iddianameyi açın okuyun. Mülakat diye bir delil var mı?'' dedi.

''Demokratik açılım'' konulu fotokopi sayfasını Şengün'e gösteren Perinçek, ''Sizin hakkınızda özel yetkili denmesi yalan mı?'' dedi. Şengün ise ''Mahkeme asla bunu yapmaz. Hepsi yalan'' diyerek, haklarında bu tür iddialarda bulunanların alnını karışlayacağını söyledi.

Duruşma, taleplerin alınmasıyla devam ediyor.
 
aa




Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs