En Sıcak Konular

Karabulut: Bu cinayetin arka bahçesine girilecek

26 Şubat 2010 19:20 tsi
Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, "Er ya da geç bu cinayetin arka bahçesine girilecek" dedi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın çıkışında basın mensuplarının soruları ile karşılaşan Süreyya Karabulut, "O binanın içinde temizlenen kanları açıklasınlar. Bu cinayetin arka bahçesini açıklamak zorundalar. Er geç cinayetin arka bahçesi açıklanacaktır." diye konuştu.

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü celsesinde tutuklu sanıkların ifadeleri alındı. Duruşmada katil zanlısı Cem Garipoğlu ve cinayete yardım etmekle suçlanan babası Mehmet Nida Garipoğlu yan yana hakim karşısına çıktı. Nida Garipoğlu'nun duruşma salonunda verdiği, "Cinayete çok üzüldüm. Karabulut ailesi için çok ızdırap çektim" şeklindeki ifadesini duruşma çıkışında değerlendiren Süreyya Karabulut, "Acaba bunu sözde mi söyledi, özde mi söyledi. Bu tartışılır." dedi.

Süreyya Karabulut, "Benim kızımın katledilişi Nida Garipoğlu'nun vicdanını mı sızlattı? yüreğini mi sızlattı? kalbini mi sızlattı? Veya şu anda bulunduğu ortam münasebeti ile mi bunu söylüyor. O kadar medeni cesareti varsa o kadar ızdırap çektiyse 197 günü açıklasınlar. O binanın içinde temizlenen kanları açıklasınlar. Bu cinayetin arka bahçesini açıklamak zorundalar. Er geç cinayetin arka bahçesi açıklanacaktır." şeklinde konuştu.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise, Nida Garipoğlu'nun ifadesini "ezberletilmiş bir hikaye" şeklinde değerlendirdi. Garipoğlu'nun amacının diğer sorumluların ceza almasını önlemek olduğunu aktaran avukat Epözdemir şöyle konuştu: "Nida Garipoğlu'nun ifadesi, bir hikaye bir kurgu. İlmik ilmik ezberletilmiş bir ifade. Amacı diğer sujelerin sorumluluğunu bertaraf etmek onların ceza almalarını önlemektir. Nida Garipoğlu bugün ilk kez 'ben sakladım' dedi. Bunu söylemesi çok doğal. Bunu söylerken bu bir lütuf değil. Tam aksine profesyonelce bir çalışmanın ürünüdür. Yani ben bunu yaptım ama susma hakkımı kullanıyorum. 197 gün boyunca nasıl sakladığımı söylemiyorum. Bu sürenin bir kısmında da kendisi tutuklu idi. Bunu nasıl yaptıysa. Kanun koyucu; babanın, annenin, çocuğunu saklaması pek tabiidir dediğinden onlara ceza vermediği için bunun arkasına sığındı ve dedi ki 'ben sakladım. Başka kimse saklamadı.' Amaç da, diğer sanıkların sürece müdahil olan diğer bireylerin ceza almasını ortadan kaldırmak onların alacağı cezayı bertaraf etmek."

Avukat Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun akli dengesinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine itiraz ettiklerini ancak itirazlarına rağmen heyetin sevkine karar verdiğini söyledi.

Garipoğlu ailesinin avukatı Aytekin Kaya, Cem Gairpoğlu'unun olay sırasında akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının Adli Tıp Kurumu tarafından tespit edilmesini istedik. Mahkeme talebimizi kabul etti ve sevkine karar verdi." Dedi.

HAYYAM GARİPOĞLU BİR SONRAKİ CELSEYE GELECEK

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili tutuksuz yargılanan Cem Garipoğlu'nun amcası Hayam Garipoğlu'nun bir sonraki celseye katılacağı belirtildi. Hayam Garipoğlu'nun avukatı Orhan Kaya, Hayam Garipoğlu'nun rahatsız olduğu için bugünkü duruşmaya katılamadığını ancak önümüzdeki celseye geleceğini söyledi.

Münevver Karabulut cinayetinin tutuklu sanıklarından Ahmet Batur'un avukatı Mehmet Fazıl Uçar müvekkiline ifadesini değiştirmesi için baskı yapıldığını iddia etti. Duruşma çıkışında açıklama yapan Uçar, "Müvekkilimi rahat bıraksınlar. Kimse doğruları söylememesi hususunda telkinde bulunmasın. Müvekkilim gerçekleri mahkemede söylemiştir Tutuklu sanıkların en mağdurudur. Siz gece 11'de misafir ağırlamak için kullandığınız lojmanın anahtarını istemeye çağırın ve daha sonra emir vererek Cem'in yanında yarım saat kalmasını isteyin. Tamamen olay bundan ibarettir. Müvekkilimin ifadesini değiştirmesi hususunda kimse telkinde bulunmasın. Gerçekleri de yüce mahkemede müvekkilim söylemiştir." dedi.
 
cihan



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs