En Sıcak Konular

Balyoza ilginç senaryo

26 Şubat 2010 17:16 tsi
Balyoza ilginç senaryo DSP Genel Başkanı Masum Türker, ‘Balyoz’ darbe planının aslında sivil bir plan olduğunu ve 2002 yılında dönemin başbakanı Bülent Ecevit'i indirmek için hazırlandığını öne sürdü.

Türker, “O dönemde ABD kaynaklı bir sivil darbe yapılacağı öne sürülüyordu. Ancak girişimler sonuçsuz kaldı. AKP hükümeti, o sivil darbenin çocuğu olarak ortaya çıktı” dedi.

Partisinin il teşkilatlarını ziyaret ederek durum değerlendirmesinde bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, İzmir'de örgüt yönetimi ile bir araya geldi. İl Başkanı Rıfat Mutlu'nun da katıldığı basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Türker, Ak Parti hükümetini ve Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili son gözaltıları eleştirdi. Son dönemde orduya psikolojik saldırı yapıldığını ve bunun 2002 yılına dayandığını ileri süren Masum Türker, “Balyoz, aslında sivil bir darbe planıdır. 2002 yılında, dönemin başbakanı Bülent Ecevit ve hükümetini düşürmek için planlandı. Balyoz darbe planı ile ilgili yapılan araştırmalar bizleri endişelendiriyor. O dönemde ABD kaynaklı bir sivil darbe yapılacağı öne sürülüyordu. Ancak girişimler sonuçsuz kaldı” diye konuştu.

‘ASKERE YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Türker, sivil bir darbe planı olan ‘Balyoz’ operasyonunun, askeri senaryolar ile donatılarak yıllar sonra yeniden gündeme getirildiğini iddia etti.

Masum Türker, “Cemaatlerin yapmak istediği darbe planının arkasına askeri geçirmeye çalışıyorlar. Bu bağlamda, Milli Güvenlik Kurulu'nda 1 Mart 2003 tezkeresine onay vermeyen ordu mensupları ve onlara bağlı olan er, erbaş ve subaylar tek tek gözaltına alınıyor. Darbe planları askerin üzerine yıkılmaya çalışılıyor. AKP hükümeti, o sivil darbenin çocuğu olarak ortaya çıktı” dedi.

‘YARGIDA İKİLİK YARATILIYOR’

Darbe planları ile ülkenin gerçek gündeminin unutturulduğunu kaydeden Türker, ordudan sonra yargıda da ikilik yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasının ardında cemaat hesaplaşmasının olduğunu iddia eden Masum Türker, “Doğudaki cemaatlerin uyuşturucu bağlantılarını araştıran İlhan Cihaner tutuklanarak cezaevine kondu. Bu olay, cemaatlere dokunulmazlık zırhı giydirildiğinin kanıtıdır. Bazılarını koruyup, bazılarını içeri tıkarsanız, ikilik yaratırsınız. Amaç korku salmak ve güven duygusunu yok etmektir. Yapılan operasyonlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilindedir. Belli kurumlar güçlendirilirken, karşıt görüşte olanlar zayıflatılmaktadır” diye konuştu.

‘YARGI KONUSUNDA AKP SABIKALI’

Ak Parti hükümetinin sürekli gündeme getirdiği yargı reformu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, yargı ve adalet konusunda iktidara güvenmediklerini söyledi.

Türker, “Yarfı reformu konusunda AKP sabıkalıdır. 100'e yakın kanun önerisinde uzlaşma sağlandı ancak genel kurulda kendi bildiklerini okudular. Yargı konusu hiçbir partinin tekelinde değildir. Ülkenin menfaati için gerekli olan her şeyde desteğe hazırız ancak öncelikle AKP sabıkalı olduğu konuları düzeltmeli ve siyasi partiler yasasını yeniden düzenlemelidir. Yargı reformu, sadece HSYK'nın düzenlenmesi ile yapılmaz” dedi.

Hürriyet



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs