En Sıcak Konular

"Temizlik hep yapılacaktır"

26 Şubat 2010 17:10 tsi
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, hiç kimsenin emniyet teşkilatına yanlış imaj vermesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Bursa Polis Koleji'ni ziyaret eden Köksal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, insanın bulunduğu yerlerde ister istemez bir takım fireler verilebileceğini belirtti.

Köksal, bir gazetecinin, “İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın 'İçimizdeki çürükleri temizliyoruz' açıklamasını nasıl buldunuz?” yönündeki sorusuna, “Tabi ifade doğru ama biz 210 bin kişilik bir teşkilatız. Elbette gönlümüz ister ki hepsi de temiz olsun. Ama insanın bulunduğu yerlerde fireler olur. Bizim teşkilatımızda 'herkes iyidir, kötü yoktur' demek kendi kendimizi kandırmak olur” yanıtını verdi.

Emniyet teşkilatında kötü niyetli insanların sayısının az olduğunu dile getiren Köksal, şöyle konuştu:
“Şunu ifade etmek istiyorum. Bu miktar, çok azınlıkta olan bir miktardır. Ve hiç kimsenin de polis teşkilatı gibi kamuoyuna mal olmuş, insanların takdirini kazanmış ve her türlü sıkıntısında yanında gördüğü bir teşkilatın da 3-5 kişi yüzünden karalanmasına asla müsaade etmeyiz. Onun için de rütbesi, senesi ve hizmeti ne olursa olsun mutlaka yanlış yapanlarla ilgili mücadelemiz sürüyor. Nitekim pek çok kişi bir taraftan adli makamlarca tahkikata uğrarken, bir taraftan sizin bilmediğiniz, size yansımayan bizim kendi disiplin tüzüklerimiz, disiplin yönetmeliğimiz gereği ihraç ettiğimiz o kadar çok şey vardır ki. Biz bunları temizlemeye kararlıyız. Hiç kimsenin bu güzelim teşkilata yanlış imaj vermesine asla müsaade etmeyiz. Ve bu temizlik de hep yapılacaktır. İnşallah bir an gelecek ki yapmaya ihtiyaç kalmayacaktır. Pislikleri hep atmış olacağız içimizden. Bunların da sayısı çok az zaten. Öyle yekün de değil. Hiçbir şekilde de bu teşkilatta barınamazlar. Onu da ifade edeyim.”

Köksal, bir başka soru üzerine, 52 ile MOBESE sistemi kurulduğunu, ilçelerle birlikte 75 ünitenin faaliyete geçtiğini dile getirerek, “İnşallah bu sene tamamını bitireceğiz. Tüm Türkiye'de hedefimiz önce vilayetler, yavaş yavaş da ilçelerdir” dedi.



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,437 µs