En Sıcak Konular

İtalya'da PKK kamplarının ne işi var?

26 Şubat 2010 15:28 tsi
İtalya'da PKK kamplarının ne işi var? İtalya'da terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen geniş çaplı operasyonda, PKK'nın örgüte üye toplama amacıyla eğitim kampları oluşturduğu da ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, kamplarda, terör örgütünün Avrupa'da yaşayan üyelerinin ideolojik propaganda niteliğindeki eğitim sürecinden geçirilen katılımcılara, kurs sonunda PKK saflarına katılma çağrısı yapılmaktaydı.

İtalyan güvenlik birimleri, Toscana bölgesinde Pisa kenti yakınlarındaki Valdera beldesindeki bir tarım turizmi tesisinin, sabaha karşı düzenlenen operasyona dek faal bir kamp olarak kullanıldığının saptandığını belirtti.

Örgütün, Pordenone kenti yakınlarında, geçen yıla kadar faal vaziyette olan bir başka kampta da benzer etkinlikler düzenlediğine işaret edildi.

Bu arada PKK üyeliği nedeniyle Fransa'da tutuklu bulunan bir kadının, İtalya'nın Taranto kentinde bir kampta eğitime katıldığını itiraf ettiği kaydedildi.

Venedik Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İtalyan güvenlik birimlerinin düzenlediği operasyonlar sırasında elde edilen bilgilere göre, PKK'ya üye toplama amacıyla düzenlenen kamp faaliyetleri "düğün" olarak adlandırılmaktaydı.

-GÖZALTINA ALINAN İTALYAN SABIKALI-

İtalya'da, terör örgütü PKK'ya karşı Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda'yla paralel olarak sürdürülen takibat çerçevesinde, bugün muhtelif kentlerde düzenlenen baskınlarda, 16 zanlıdan 11'nin gözaltına alındığı duyurulmuş, zanlılar arasındaki 4 İtalyandan birinin de gözaltında bulunduğu belirtilmişti.

Gözaltına alınan İtalyanın kimliği, Andrea Orlando olarak açıklandı. Polis, 41 yaşındaki Orlando'nun 2006'da Fransa'nın Avignon kentinde otomobilinde mitralyöz, tabanca ve mermi ile yakalandığını ve sabıkalı olduğunu bildirdi.

Venedik, Treviso, Pisa, Grosseto, Modena, Udine, Pordenone ve Milano başta olmak üzere ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde yoğunlaşan operasyonlar, toplam 10 Türk vatandaşının gözaltına alınmasını da beraberinde getirdi.

Zanlılar, Avrupa'dan PKK'ya üye toplamak, kaynak ve lojistik destek sağlamayı amaçlayan bir yapılanmanın üyesi olmakla suçlanıyorlar.

A.A.



Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs