En Sıcak Konular

Baba Garipoğlu oğlunu saklayanları gizliyor

26 Şubat 2010 15:14 tsi
Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili davaya katılan Karabulut ailesinin avukatı Altan Altınyurt, Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, oğlunu saklayanları gizlemeye çalıştığını söyledi.

Bakırköy Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına öğle arası verildi. Verilen arada dışarı çıkan baba Süreyya Karabulut ve avukatı gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Ailenin avukatı Altan Altınyurt, "Baba, oğlunu saklayanları gizlemeye çalışıyor." dedi.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise, "Süreç devam ediyor. Avukatlar takip ediyor. Ben de dinleyici olarak duruşmadayım. Ezber devam ediyor." ifadelerini kullandı. Basın mensuplarının, "Cem'in babası, 'oğlumu ben sakladım' itirafında bulundu." sözleri üzerine Süreyya Karabulut, "Evet böyle bir itirafta bulunmuş." dedi. Bu sırada araya giren Avukat Altınyurt, "Bu beyan, gerçek saklayanları gizlemeye yönelik bir beyan. Kesinlikle 10 aydır içeride olan bir kişi, oğlunun bu şekilde saklanmasını hapishaneden mi idare etti? Gerçek saklayanları gizlemek için yapılmış bir beyan." diye konuştu.

Duruşma, aranın ardından yeniden başladı.

Cem ve Nida Garipoğlu'nun yargılanmasına başlandı

Münevver Karabulut'un Bahçeşehir'de öldürüldükten sonra cesedinin Etiler'deki bir çöp konteynerine atılmasına ilişkin Cem Garipoğlu ve babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habit Kurt katıldı.

Duruşmaya, Münevver Karabulut'un annesi Nagihan ve babası Süreyya Karabulut ile basın mensupları alındı.

Bir grup basın mensubunun salona girememesi ve izleyicilerin de içeri alınmaması nedeniyle polis memurları ile kısa süreli tartışmalar yaşandı. Duruşmaya devam ediliyor.

-İDDİANAMEDEN-

Dava iddianamesinde, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, ''Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek''ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un ''suçluyu kayırmak'', anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da ''suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek'' suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, ''Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'' suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Cem Garipoğlu'nun dosyası da 11 Şubatta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti.

BABA GARİPOĞLU: CİNAYETİ CEM TEK BAŞINA İŞLEDİ

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu ile birlikte yargılanan baba Nida Garipoğlu, suçlamaları reddetti. Baba Garipoğlu, "Cinayet Cem tek başına işledi. Karabulut ailesi ne söylese haklı, keşke oğlum yapmasaydı! Geçmişi geri getiremeyiz." dedi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Cem Garipoğlu ile babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun birlikte yargılanmasına başlandı. Duruşmaya 5 tutuklu sanık katıldı. Baba ve oğul Garipoğlu, ilk kez aynı duruşmada hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklar Hayyam Garioğlu ve Tülay Makbule Garipoğlu duruşmaya katılmadı. Duruşmada savunmasını yapan Cem Garipoğlu, daha önce çocuk mahkemesinde verdiği ifadeye aynen katıldığını beyan etti.

Mahkeme heyeti tarafından savunması alınan baba Nida Garipoğlu da, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Cinayeti Cem'in yalnız işlediğini öne süren Nida Garipoğlu, "Cinayet günü Cem'i Beylikdüzü'ndeki bir lojmana götürdüm. Bu lojman bilindik bir yer olduğu için daha sonra oradan başka bir yere götürdüm. Cem'i sakladığım bu yer hakkında bilgi vermek istemiyorum. Münevver Karabulut ailesine Allah sabırlar versin. Oğlum çok büyük bir hata yaptı. Karabulut ailesi ne söylese haklı, keşke oğlum yapmasaydı! Geçmişi geri getiremeyiz. Olay takdiri ilahidir. 10 ay hapiste kaldım. Medya, aylarca Garipoğlu ailesini linç etti. Hergün gazete manşetlerinde mahkum edildik. 50 yaşındayım hiçbir sabıkam yok. Bir defa olsun karakola gitmedim. Şiddete karşıyım. Bir insanı öldürmek için sebep olmalı. Münevver'i hayatımda görmedim, tanımıyorum. Cinayet günü evden bir çanta ile çıktığım söyleniyor. O çekçek (tekerlekli) çantayı yıllardır kullanıyorum. Yanımdan ayırmam. Belimden rahatsız olduğum için onu kullanıyorum. Adalete sığınıyorum, tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs