En Sıcak Konular

'Türkiye'nin imajına zarar veriyor'

26 Şubat 2010 13:27 tsi
'Türkiye'nin imajına zarar veriyor'  
Avrupa Parlamentosu (AP) eski üyesi Lord Kilclooney, Türkiye'deki askeri vesayeti, kendi kendine zarar veren reklam kampanyasına benzetti.

Kraliçe tarafından Lord ünvanını aldıktan sonra AP üyeliğinden istifa eden Lord Kilclooney, Türkiye'nin iç ve dış politikasındaki son gelişmeleri Cihan haber ajansına değerlendirdi.

Türkiye'yi yakından takip eden Lord Kilclooney, Türkiye'de askerin siyasi kesim üzerindeki etkisinin yeni olmadığını, ancak bunun ülkenin dış imajına zarar verdiğini belirtti. Askerin bu denli etkisini bir tür, 'kendi kendine zarar veren reklam kampanyasına' benzeten Lord Kilclooney, "Bu aynı zamanda dış dünyaya, özellikle Avrupa Birliği'ne Türkiye'de demokrasi olmadığı mesajını verir. Ben Türkiye'de hükümete karşı planlanan bu darbe girişimlerinin doğru olmadığına inanmak istiyorum. Türkiye'de ordunun siyaset üzerindeki etkisi yeni değil. Ama Türkiye'de şu an demokrasi var. Türkiye'ye gerçekten hayranlık duyuyorum." dedi.

İNGİLTERE, 1915 OLAYLARI HUSUSUNDA FRANSA'NIN DÜŞTÜĞÜ HATAYA DÜŞMEYECEK

Türkiye'nin dış politikasında önemli bir yer tutan Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de değinen Lord Kilclooney, İngiltere'nin Ermenistan'ın sözde soykırım iddiaları konusunda Fransa'nın düştüğü hataya düşmeyeceğini söyledi. İngiltere'nin soykırım iddialarını kabul edeceğini sanmadığını ifade eden Lord, Fransa'nın ise bu konuda Türkiye'ye haksızlık ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin Karabağ konusunda Azerbaycan'a destek vermekle haklı olduğunu sözlerine ekleyen Lord Kilclooney, Ermenistan'la ilişkilerin normalleşme sürecine girmesini de Türkiye'nin bir başarısı olarak gördüğüne işaret etti: Kilclooney, "Bir ülkeyle anlaşamadığınız konular olsa bile o ülkeyle konuşmanın bir zararı olmaz. Ancak Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirmesi, Karabağ konusundaki tavrını değiştirdiği ya da Azerbaycan'a daha az önem verdiği anlamına gelmiyor. Geçmişte trajediler yaşandı; bunu biliyoruz ama artık barışın sağlanması için diyaloğa geçme zamanıdır." şeklinde konuştu.

Ermenistan'ın uluslararası alanda soykırım iddialarını kabul ettirme çabalarını iyi niyetle bağdaştırmadığını söyleyen Lord Kilclooney, Erivan'ın bu konunun üzerine fazla düşmesinin Türkiye ile ilişkilere katkı sağlamayacağına dikkat çekti.

RUMLARIN AB'YE ALINMASI TAM BİR FELAKET

Avrupa Birliği'nin Kıbrıs politikasını da eleştiren Lord Kilclooney, Rum kesiminin Ada'daki sorun çözülmeden AB'ye alınmasını 'tam bir felaket' olarak yorumladı. AB'nin Kuzey Kıbrıs'a karşı önyargılı hareket ettiğini belirten Kilclooney, "AB'nin bu tavrı çözüme hiçbir şekilde yardımcı olmayacaktır. Rumlar Annan Planı'na da karşı çıktı. Avrupa Birliği de bu konuda hata yaptığını kabul ediyor. AB, Annan Planı'ndan sonra Kuzey Kıbrıs'a verdiği sözleri de yerine getirmedi." İfadelerini kullandı.

Cihan



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,670 µs