En Sıcak Konular

Yüzüne söyledi mi?

26 Şubat 2010 12:30 tsi
Yüzüne söyledi mi? Herkes bu aşkın gerçek olup olmadığını konuşuyor. Haklılar. Çünkü eğer ‘mantık evliliği’ söz konusuysa bundan tüm dünya etkilenecek. Aşıkların 'her adımını izleyenler’ için iyibilgi, ‘seni sevmiyorum’ sözünü buldu! <

Rus iç politikasının tarafları Batı için iki isimden oluşuyor. Putin ve Medvedev. İyibilgi zaman zaman yaptığı haberlerle bunu yansıttı okurlarına zaten ama.

Bu Batı takibi öyle bir hale geldi ki, iki liderden hangisinin “sonuçta” ayakta kalacağının dünyayı etkileyecek bir süreci doğuracağı inancı, bir tür saplantıya dönüşmüş halde.

Çok yanlış mı?. Değil. Değil ama bazen göz önündeki bilgileri değerlendirmekte zorlanıyor Batı. Onlara göre analizler daha çok şu minvalde olmalı…

‘Rakipler mi dostlar mı?’

2012’de yaşanacak Rus Devlet Başkanlığı seçimleri için bu soruya daha zaman yok mu? Yok! Bu yıl önemli. Her iki taraf da kozlarını bu zamanda istifleyecek.

Ama hangisinin aday olup kazanacağına ilişkin şimdiden “somut” veriler aramak için de da aynı derecede erken. Evet şunlar birer gerçek: bugün Moskova’nın tüm bürokratik, siyasi ve askeri mimarisi “nereye” bakacaklarını şaşırmış durumda.

Daha doğrusu, kimin kazanacağını bir türlü kestiremiyorlar. Ama onlar için de tercih zamanı yaklaşıyor.

Herkesi heyecanlandıran bilgi ise Medvedev’in Avrupa basınına verdiği bir demeçten kaynaklanıyor. Medvedev o röportajda, 2012 seçimlerinde kendi siyasi geleceğinin kararını daha vermediğini söylemişti.

Bu “aday olacağına” yorumlandı ama aynı görüşmede “Putin’le değerlendireceğim” ifadesini de kullanmıştı. Tabii söyleşiyi yapan gazeteci de, “siz aynı kandan mısınız” (aynı politik görüşleri mi savunuyorsunuz manasına) diye sormuştu.

Tabii esprili bir soru bu. Fakat biz yanıtını söyleyelim! Evet öyle ikisi aynı kan grubundalar. Tıbbı açıdan durum bu.

Oysa aynı röportajda bu sorunun yanıtı var. Politik açıdan aynı kanı taşımıyor iki lider. Ve bu zamanla daha belirginleşiyor.

“SSCB`de doğdum, orada büyüdüm, okudum, ama o dönemin toplumu, ideolojisi ve ilkeleri bana yakın şeyler değildi. Bazı güzel anılarım var ama o dönemin değerlerinden söz edersek, o şartlara dönmek istemem. SSCB’yi sevmezdim.”

İşte cevap bu.

Çünkü SSCB aslında Putin.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,528 µs