fişleyin | " /> fişleyin | "/>

En Sıcak Konular

Kendi kendinizi fişleyin

26 Şubat 2010 09:24 tsi
Kendi kendinizi fişleyin 
Kafes Eylem Planı'nı hazırlayan cunta yapılanmasını yönlendiren tutuklu sanık Albay Ali Türkşen'in komutasındaki Uzunada Sualtı Komutanlığı'ndaki tüm personelin fişlendiği ortaya çıktı. Fişlemenin yöntemi ise çarpıcı.

Türkşen, yazılı talimatla personele ev ortamınız dahil, bulunduğunuz mahallenin fotoğraflarını bilgisayar ortamında paylaşın emri.

Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilişkisi olduğu belirtilen ve Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklu bulunan Albay Ali Türkşen'in görev yaptığı komutanlıktaki tüm personeli evlerinin içine kadar fotoğraflarıyla birlikte fişlediği ortaya çıktı. 

Uzunada Sualtı Komutanlığı görevini yürüten Albay Türkşen, yayınladığı bir hizmet içi genelgeyle tüm personelinden, "Yaşadıkları mahalle, semt, sosyal çevre ve evlerinin sokaktan çekilmiş görüntülerini, ev içindeki genel yaşam mahallerinin fotoğraflarını ve aile üyelerinin ev içi ortamda toplu çekilmiş fotoğraflarını" istedi.

DİKKAT KOMUTAN!

Komutanın personelini dahi iyi tanıyabilmesi, ayrıca sosyal olanakların yerinde görülmesi maksadıyla Dz. Kur.Kd.Alb. Ali Türkşen'in Ocak 2010 tarihinden itibaren çay, yemek, sohbet maksatlı ev ziyaretleri düzenleyeceği belirtiliyor. Bu ziyaretlere hazırlık amacıyla da tüm personelin dijital ortamda kendi kendilerini fişlemeleri istendi. Söz konusu "Hizmete Özel" yazıda, şu talimatlar yer alıyor: "Bu faaliyetlere hazırlık olması maksadıyla tüm personel, digital ortamda, yaşadıkları mahalle, semt, sosyal çevre ve evlerinin sokaktan çekilmiş görüntüleri, ev içindeki genel yaşam mahallerinin fotoğraflarını ve aile üyelerinin ev içi ortamda toplu çekilmiş birkaç kare fotoğrafını 31 Aralık 2009 tarihine kadar İsth. Kd. Üçvş. Cengiz Şahin vasıtasıyla bilgisayar ortak alanına yükleyecektir."

KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR

Albay Türkşen imzalı 9 Aralık 2009 tarihli ve tüm personele imza karşılığı dağıtılan "Hizmete Özel" yazıda, Ergenekon davasındaki birçok olayı aydınlatan ihbar mektuplarıyla TSK'nın yıpratıldığı iddia ediliyor. Personelden bilgi ve duyumlarını üstleriyle paylaşmasını isteyen Türkşen, ".. Kurtm. ve S/A K.'lığı ve bağlıları ile büyük bir su altı özel ihtisas ailesini teşkil ettiği hatırdan çıkarılmayarak, aile içerisinde gerçekleşmiş ya da gerçekleşme ihtimali olan her türlü menfi olay/durum nevine göre öncelikle amirlerle samimi bir şekilde paylaşılacak, personelimizin bu gibi olaylarda kendini ifade etmeme gibi sıkıntı içerisinde (imzasız mektup, asılsız söylenti, dedikodu vb.) her seviyede engel olacaktır" diyor.

Yazıda, söz konusu faaliyetlere "kaçınılmaz zorunluluğu olmadıkça tüm personel iştirak edecektir" deniliyor. Bu gibi ortamlarda alkollü içki tüketileceğini belirten Türkşen, personel ile olan ilişkilerde hiçbir surette görev/vaziyefe ilişkin hususlar gündeme getirilmeyecek"diyor.

Zamanın durduğu gün

Kafes Eylem Planı'nı hazırlayan cuntanın Poyrazköy'de silahlar bulununca şok yaşadığı ortaya çıkmıştı. Şüpheliler için "Hepsi benim gruptan" diyen ve yapılanmayı yönlendirdiği ileri sürülen Albay Ali Türkşen, "Zamanın durduğu gün" notunu düşerken, Yarbay Ecevit ise "Benim için her şey bitti" demişti.

yenişafak

 




Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs