En Sıcak Konular

Kritik davaların tarihi belli oldu

26 Şubat 2010 08:22 tsi
Kritik davaların tarihi belli oldu 
Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki kritik davaların nisan ayında karara bağlanacağı öğrenildi.

Daire Başkanı Ersan Ülker, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le ilgili dava dosyalarının sıraya konulduğunu, muhtemelen bunların nisan ayı içerisinde incelenip karara bağlanacağını bildirdi. Kaçmaz ve Cihaner gibi daire gündeminde 25-30 civarında daha hakim ve cumhuriyet savcısı ile ilgili dava dosyasının bulunduğunu kaydeden Ülker, başkanlığını yaptığı dairede son yıllarda olağanüstü derecede iş yükünün arttığını söyledi. Ülker, iş yükünün altından kalkabilmek için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını anlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında "görevi kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından iddianame hazırlandı. Adalet Bakanlığı'nın ihraç isteminde bulunduğu Kaçmaz hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. Osman Kaçmaz birinci sınıf yargıç olduğu için yargılama Yargıtay 11. Ceza Deiresi'nde yapılacak. Kaçmaz'la ilgili yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak. Adalet Bakanlığı Kaçmaz hakkında 1 kez "meslekten ihraç", 2 kez "yer değiştirme", 4 kez de "adli soruşturma" isteminde bulundu. Bu istemlerle ilgili karar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından karara bağlanacak.

Cihaner'e 26 yıl isteniyor

Adalet Bakanlığı müfettişlerinin raporları doğrultusunda, 30 Kasım 2009 tarihli kovuşturma izni ile hazırlanan iddianamede Cihaner'in 26 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede Cihaner, görevi kötüye kullanmak, belgede sahtecilik ve imar kirliliğine neden olmakla suçlandı. Başsavcı İlhan Cihaner'in, dini çevreler ve vakıflara yönelik soruşturmadaki usulsüzlükleri de hazırlanan iddianameye girdi. 

yenişafak



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,468 µs