En Sıcak Konular

Komutanlar serbest bırakıldı

26 Şubat 2010 08:05 tsi
Komutanlar serbest bırakıldı ''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Org. Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Ora. Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Org.Saygun, savcılık sorgusunun ardından se

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Org. Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Ora. Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Org.Saygun, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

FIRTINA'DAN AÇIKLAMA

Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden çıkışında emekli Orgeneral Fırtına gazetecilere açıklama yaptı.

Emekli Orgeneral Fırtına, şunları kaydetti: ''Gerek şahsıma gerek Hava Kuvvetlerine gerekse kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik doğruymuş gibi gösterilen hususlardaki eksiklikleri, yanlışlıkları açıklamak için, yapılmakta olan hukuki bir sürecin aydınlatılması için buradaydım. Bunu yeteri kadar yaptığıma inanıyorum ve şu an aranızdayım. Bu haklarımın sağlanmasında bana yardımcı olan avukatlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bana zaman ayırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yanlış anlaşılmaları düzeltmeye çalıştığımı söyledim.''

Emekli Orgeneral Fırtına, gazetecilerin, ''Neyle suçlandınız?'' şeklindeki sorularını ise yanıtsız bıraktı.

2 KOMUTAN AYRI AYRI ÇIKTI

Emekli Orgeneral Fırtına ile emekli Oramiral Örnek, serbest bırakılmalarının ardından geniş güvenlik önlemleri altında özel araçlarla ayrı ayrı adliyeden çıktı.

SAYGUN DENETİMLİ OLARAK SERBEST

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan emekli Orgeneral Ergin Saygun, hakkında denetimli serbestlik hükmü uygulanarak serbest bırakıldı. 

Saygun, bu kararın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak sivil bir araçla adliyeden ayrıldı.

KAÇMAYACAKLARI DÜŞÜNCESİYLE SERBEST BIRAKTIK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek'in serbest bırakılmasına ilişkin, ''Aralık ayında yine ifadelerini alıp serbest bırakmıştık. Delilleri karartma teşebbüslerine rastlamadık. Dolayısıyla 2-3 ay önce serbest bıraktığımız halde adreslerini terk etmedikleri için bu gerekçeyle kaçmayacakları düşüncesiyle serbest bıraktık'' dedi.

Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Haklarındaki soruşturma devam ediyor mu?'' şeklindeki sorusu üzerine de Çolakkadı, ''Tabii devam ediyor. Sadece serbest bıraktık, soruşturma sürüyor. Şu an için içeriğine giremiyorum. Yani serbest bırakma gerekçemiz bu'' dedi.

Çolakkadı, ''Arama ve gözaltına almaların usulsüz olduğu'' yönündeki iddialara ilişkin soruları yanıtsız bırakarak, adliyeden ayrıldı.

CMK'DAKİ HÜKÜMLER AÇIKÇA İHLAL EDİLDİ

Emekli Org. Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, ''İbrahim Fırtına Paşa yönünden CMK'daki hükümler açıkça ihlal edilmiştir. Ne yakalamanın ne göz altına almanın unsurları mevcut olmadığı halde yakalanıp gözaltına alınarak buraya getirilmiştir. Doğrudan başsavcı veya vekili tarafından soruşturma yapılması gerekirken İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülerek 3 günü aşkın süre gözaltında kalmıştır'' diye konuştu.

Bu uygulamanın hukuka uygun olmadığını, bu konuda itirazlarını yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ifade eden Hekimoğlu, şöyle devam etti: ''Avukat arkadaşlarımızla yazılı olarak durumu değerlendireceğiz. Alınan sonuç bizim için memnun edici. Ancak, bu süreç izlediğim kadarıyla hukukun üstünlüğü prensibinde yürüyen bir süreç değil, endişe vericidir. Hukuk kuralları ihlal edilerek bir soruşturma yürütülmektedir.''

aa



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs