En Sıcak Konular

Fenerbahçe - Lille

25 Şubat 2010 21:25 tsi
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, 2. tur rövanş maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşıyor...(Maç 22:05'te)

İŞTE İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Önder Turacı, Bekir İrtegün, Bilica, Önder Turacı, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Vederson, Alex, Güiza

LİLLE: Landreau, Obraniak, Aubameyang, Emerson, Frau, Beria, Chesjou, Rami, Mavuba, Hazard, Dumont

Karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek. Meyer'in yardımcılıklarını Holger Henschel ve Robert Hartmann yaparken, maçın ilave yardımcı hakemleri Babak Rafati ve Peter Sippel, dördüncü hakemi ise Michael Weiner olacak.

VEDERSON KADRODA

Ayrıca daha önceden sakatlığı dolayısıyla Lille maçında forma giyemeyeceği açıklanan Vederson'un ise durumunu iyi olduğu ve bu akşamki rövanş mücadelesinde görev yapacağı öğrenildi.

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Deplasmanda yapılan ilk maçı 2-1 yitiren Fenerbahçe, bu maçta 1-0 veya her türlü 2 farklı skorlu galibiyetlerde 3. tura yükselecek. Sarı-lacivertliler'in 2-1 galibiyeti halinde karşılaşma uzayacak, sonuç değişmezse turu geçecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek. Fransız temsilcisi ise burada alacağı her türlü beraberlik ve 2-1 dışındaki her türlü gollü tek farklı skorlu yenilgi halinde bile turu geçecek.

KANARYA 25 YILLIK HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR

Sarı-lacivertliler, rövanşta turu geçerek Fransız takımlarına karşı şanssızlığını da yenmek istiyor.

Fransız ekiplere karşı Avrupa arenasında 14 maç yapan Kanarya, 3 kez kazanırken, 10 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. tur mücadelesinde 1985 yılında Bordeaux ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda rakibini 3-2 yendiği maçtan sonra İstanbul'daki karşılaşmadaki 0-0'lık eşitlikle 2. tura yükselmişti.

Sarı-lacivertli ekip için, Lille ile Kadıköy'de yapacakları rövanş aynı zamanda 25 yıllık hasrete son verme açısından da önem taşıyor.

FENER GRUPTAN SONRA TAKILIYOR

UEFA Avrupa Ligi 2. tur mücadelesinde yarın Lille'e karşı rövanş mücadelesi verecek Fenerbahçe, daha önce iki kez katıldığı bu turdaki mücadelelerde elenirken, Fransız rakibi karşısında bir ilke imza atmak istiyor.

UEFA Avrupa Ligi olarak ismi değiştirilen organizasyonda bugüne dek gidebildiği en iyi nokta şu anda mücadele verdiği tur olan sarı-lacivertli ekip, 2004-2005 ve 2006-2007 sezonlarında Real Zaragoza ve AZ Alkmaar'a karşı turu geçemedi.

2004-2005 sezonunda Şampiyonlar Ligi 1. tur (D) Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak, Avrupa kupalarında yoluna UEFA'da devam eden sarı-lacivertliler, eşleştiği İspanya'nın Real Zaragoza takımına karşı İstanbul'da 1-0, deplasmanda da 2-1 kaybederek elendi.

2006-2007 sezonunda ise kupada 2. turda yer aldığı (H) Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak, 32 takımın bulunduğu eleme turuna katılmaya hak kazanan Fenerbahçe, Hollandalı rakibi AZ Alkmaar karşısında İstanbul'da 3-3, Alkmaar'da da 2-2'lik beraberlikler alarak kupaya veda etti.



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,621 µs