En Sıcak Konular

'12 Eylül darbesini silecek bütün değişiklikleri destekliyoruz'

25 Şubat 2010 17:20 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Türkiye'de bu güne kadar 12 Eylül darbesinin izlerini ortadan kaldıracak bütün değişikliklere parti olarak olumlu bakıyoruz." dedi.

BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak tutuklanan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in yerine Belediye Başkanlığı'na vekâlet eden Hüseyin Malk'a destek ziyaretinde bulundu.

BDP Eşbaşkanı Demirtaş yaptığı açıklamada, hükümetin anayasa reformu ile ilgili resmi bir çalışmasının kendilerine iletilmediğini dile getirdi. Demirtaş, "Böyle bir çalışma resmi olarak var mı yok mu onu da bilmiyoruz. Hükümet somut bir çalışma yapmışsa bunu Meclis'teki diğer gruplarla paylaşması gerekir. En kısa zamanda hükümet bu paylaşımı yaparsa biz de parti olarak yetkili kurullarımızla değerlendiririz ve Anayasa değişikliği ile ilgili tutumumuzu netleştiririz. Bizim şöyle bir ilkesel yaklaşımımız vardır. Demokratikleşmeye hizmet edecek, yargının güçlenmesine, bağımsız hareket etmesine olanak sağlayacak ve Türkiye'de bu güne kadar 12 Eylül darbesinin izlerini ortadan kaldıracak bütün değişikliklere ilkesel olarak olumlu bakıyoruz. Hükümetin taslağı buna mı hizmet ediyor bunu gördükten sonra karar veririz." diye konuştu.

BDP olarak hem mecliste hem de referandumda demokrasi ve özgürlükleri sağlayacak değişiklikleri destekleyeceklerini ifade eden Demirtaş, "Ama AKP'yi güçlendirme adına yapacağı değişikliğe sıcak bakmayız, biz özgürlükten demokrasiden yana olduğumuzu her zaman söylemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Iğdır'da Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ve BDP yöneticilerine yönelik geçtiğimiz aylarda yapılan tutuklamalar nedeniyle hükümeti eleştirilen Demirtaş, "Iğdır Belediye Başkanı'na yapılan operasyon demokrasiye yapılmıştır. Bu operasyonun sinyalini de Cemil Çiçek vermiştir. Bu tutuklamaların Iğdır halkına yapılan bir haksızlık olduğunu biliyoruz. Halkımız da böyle benimsediği için kendi iradeleri etrafında tek vücut olmuş durumda. Bu nedenle bu siyasi tasfiye operasyonunu daha ilk günden itibaren halk kendi duruşu ile boşa çıkarmıştır. Iğdır Belediye Başkanı bu halkın iradesidir. Bu iradeyi kimse dört duvar arasına sıkıştıramaz. Bunu da Iğdır halkımız destekleri ile göstermiştir. Biz hepimiz desteğimizle Iğdırlı halkımızın yanındayız." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması esnasında sık sık bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken, bir grup da Öcalan'ın posterlerini açtı.

Daha sonra BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak beraberindeki heyetle tutuklanan Iğdır Belediye Başkanı M. Nuri Güneş'in yerine Belediye Başkanlığı'na vekaleten eden Hüseyin Malk'ı makam odasında ziyaret etti.

(CİHAN)



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,399 µs