Rejimin sonu gelir | " /> Rejimin sonu gelir | "/>

En Sıcak Konular

Gene aynı mesaj: Rejimin sonu gelir

25 Şubat 2010 15:09 tsi
Gene aynı mesaj: Rejimin sonu gelir İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, geçen hafta yaptığı açıklamaya benzer bir çıkış yaparak, İsrail'in "eski hatalarını tekrarlayıp olası bir askeri müdahalede bulunması Siyonist rejimin mutlak sonunu getireceğini" söyledi.

Ahmedinejad, "İsrail eski hatalarını tekrarlaması durumunda, karşısında, İran, Suriye, Lübnan, Filistin gibi tüm bölge halklarını bulacaktır. Böyle bir hatanın tekrarlanması Siyonist rejimin kaçınılmaz sonu olacaktır." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad resmi bir ziyaret amacıyla bugün Suriye'ye geldi ve Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştü. Halk Sarayı'nda yapılan ikili görüşmenin ardından Ahmedinejad ve Esad ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Ahmedinejad ile yaptıkları ikili görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Irak'taki son durum, Irak'ta yapılacak seçimler, ABD'nin çekilmesinin ardından Irak'ın durumu, Filistin, Lübnan ve İsrail'in "terör faaliyetlerini" ele aldıklarını söyledi.

İKİ ÜLKE ARASINDA VİZELER KALKTI

Suriye lideri Esad, Ahmedinejad'ın Mevlit Kandili Programına katılacağını belirterek, bu şekilde Ahmedinejad'ın tüm Müslümanlara birlik mesajı verdiğini söyledi. Esad, Suriye ile İran arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde iki ülke arasındaki vizelerin kaldırıldığını belirterek, "Bu anlaşma iki halk arasında daha fazla iletişim kurulmasını ve ortak çıkarların daha fazla pekiştirilmesini sağlayacaktır." dedi. Esad, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki iletişimi artıracağını ve iki ülke halkının ortak çıkarlarına bağlı olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ilişkilerin sadece siyasilerle sınırlı kalamayacağını, ekonomik ilişkilerin de sadece büyük şirketlerle sınırlandırılamayacağını belirten Esad, gerçek ilişkinin bireylerden başlayarak aşağıdan yukarıya doğru iki ülke halkları arasında olduğunu vurguladı. Esad, söz konusu anlaşmanın da bu yönde iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini ifade etti.

İsrail'in Suriye'ye yönelik son tehditleri ile ilgili bir soru üzerine Esad, "İsrail'in bu tehditlerini tek başına değerlendirmek gerekir. İsrail tarih bağlamında işgal, yayılmacılık, ihanet, saldırganlık ve tahakküme dayanır. İsrail'den gelen açıklamalar İsrail'in saldıracağı anlamına gelmeyeceği gibi saldırmayacağı anlamına da gelmez. Bize düşen bu ister büyük ister küçük olsun İsrail'in düşmanca girişimlerine karşı bizim hazırlıklı olmamızdır." şeklinde konuştu.

İran'ın nükleer enerji programı ile ilgili olarak konuşan Esad, "Kardeşim Ahmedinejad'dan ülkesinin İran nükleer dosyasına ilişkin tutumu konusundaki görüşlerini dinledim. Ben şu an söyleyeceklerimi Başkan Ahmedinejad'dan duyduklarıma dayanarak değil son aylar ve haftalar içinde Batılı yetkililerden duyduklarıma dayanarak söyleyeceğim. Duyduklarım, bölgede olup bitenlerin, bağımsız, BM üyesi, kitle imha silahlarını önleme anlaşmasını imzalamış, bu anlaşma uyarınca barışçı nükleer enerjiye sahip olmak isteyen ve son iki ay içinde esnek bir tutum sergileyen İran'ın uranyum zenginleştirme hakkının engellenmek istenmesinin, bölgede yeni bir sömürgecilik ve hegemonyacılık sürecinden ibaret olduğunu kanıtlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İslam ülkelerinin bu teknolojiye ya da başka teknolojilere sahip olmasının engellenmek istendiğini dile getiren Esad, "Başka bir ifadeyle bilgi hakkımızı kullanmamız yasak. Dava bu çerçevede gelişiyor." dedi.

İran'a uygulanacak her şeyin ileride diğer bütün ülkelere uygulanacağını, dolayısıyla Suriye'deki tutumun bu konuyu anlamaya ve ilkeli olmaya yönelik olduğunu kaydeden Esad, "Fakat günün birinde diğer bütün ülkeler gibi barışçı enerjiye sahip olacağına inanan bir devlet olmak çıkarımıza hizmet edecektir. Kanımca diğer bütün devletlerin bu yönde çaba harcaması çıkarına hizmet edecektir." şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ise Suriye ile İran arasındaki ilişkilerin derin ve kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğunu ifade ederek bu ilişkileri hiç kimsenin zarar veremeyeceğinin altını çizdi. İsrail'i daha önceki hatalarını tekrarlayıp bir saldırıya kalkışmaması konusunda uyaran İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Eğer İsrail daha önceki hatalarını tekrarlarsa tüm bölge halkları karşı çıkacaktır. İran, Suriye, Filistin, Lübnan ve Irak halkları buna karşı duracaktır. Siyonist felsefe artık bitmiştir. İsrail hatalarını tekrarlaması durumunda Siyonist rejimin bölgede mutlak sonu olacaktır. Bu Allah'ın vaadidir. Böyle bir hatada bölgede yerleri kalmayacaktır." uyarısında bulundu.

Müslümanlara birlik çağrısında bulunan Ahmedinejad, "Biz bir tek halk ve bir tek aileyiz. Bu sınırlar birileri tarafından çizildi. Bizim Allah'ımız bir, kitabımız bir, inancımız bir. İslam birlik olmaya davet ediyor. Peygamber Efendimiz barış ve birliğimizin temsilcisidir. Hepimiz kardeşiz. Irak'ta hiç kimse kimseye Sünni, Şii, Arap ve ya Kürt olduklarını sormuyordu. İşgalle birlikte bunlar yaşanmaya başladı." dedi.

Cihan



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs