Koruyun | " /> Koruyun | "/>

En Sıcak Konular

Genelkurmay'ı uyarmış: Koruyun

25 Şubat 2010 13:38 tsi
Genelkurmay'ı uyarmış: Koruyun 'Amirallere suikast' soruşturmasını başlatan baskında bulunan ipuçları savcılığı harekete geçirmiş. Savcı Pehlivan, Genelkurmay'ı 'Uğur ve Metin paşaları koruyun' diye uyarmış.

Genelkurmay Başkanlığı amirallere suikast soruşturmasında savcı tarafından uyarılmış. İddianamenin dün dağıtılan ek klasörlerinde, ilginç detaylar yer alıyor. Soruşturma 15 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul Emniyeti'ne gönderilen 'Uyuşturucu çetesi' başlıklı bir elektronik postayla başlamıştı. Konu uyuşturucu olduğu için operasyonları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü yürütüyordu. Operasyonlar kapsamında Gölcük'te kapsamında tutuklanan Deniz Teğmenler Sinan Efe Noyan ve Faruk Akın'ın oturdukları evde de arama yapıldı. Teğmenlerin evinde buzdolabının motor kısmında, siyah bir poşet içindeki bir mermiye rulo halinde sarılı notun bulunmasıyla soruşturmanın seyri değişti.

NOTLA SEYİR DEĞİŞTİ

Uyuşturucu operasyonundan çıkıp Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Metin Ataç'a yönelik suikast iddiasıyla açılacak olan davanın temelini oluşturan notta, 'Albay Tayfun Duman'dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay tarihlerini Levent Bektaş Orhan Yücel Albay üzerinden iletilecek. Size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz' yazıyordu.

Suikast soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda aralarında 16 teğmen, 1 albay ve iki sivilin bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın bir yandan soruşturmayı yürütürken diğer yandan da Genelkurmay Başkanlığı'na sadece isimleri yazan ancak kim oldukları anlaşılmayan iki oramiralin korunması için uyarı yazı gönderdi.

MÜESSİF OLAY YAŞANMASIN

Savcı genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği yazıda Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç'ın korunmasını istedi. Söz konusu yazı şöyle: 'El konulan kağıtta adı geçen Uğur ve Metin Paşa isimli kişiler tespit edilememekle birlikte Uğur... ve Metin... Paşa isimli kişilere yönelik müessif bir olayın meydana gelmemesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması hususunda bilgi ve takdirlerinize rica olunur.'

MÜHİMMATLARA DA DİKKAT ÇEKTİ

Savcı Pehlivan, Genelkurmay'a gönderdiği uyarı yazısında, 17 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul ve Kocaeli Emniyet Müdürlükleri tarafından baskın yapıldığını anlattı. Baskının gerekçesinin ayrıntılı olarak anlatıldığı belgede, operasyonlarda 50 tane uzun 9 milimetrelik MKE yapımı fişek ve 50 tane kısa 9 milimetrelik MKE yapımı fişek ile 500 gram TNT patlayıcı madde kalıbının bulunduğuna da dikkat çekti.

Akşam



Bu haber 1,038 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs