En Sıcak Konular

Leman Sam: Hem hayvanım, hem ağacım

0 0 0000 00:00 tsi
Leman Sam: Hem hayvanım, hem ağacım Sonunda pet-shop’ların yani hayvan ticareti yapan dükkânların kapatılmasını isteyen biri çıktı! Bursa’da sahipsiz hayvan barınağı gezen sanatçı Leman Sam bakın neler dedi?

Bursa'da, Tayyare Kültür Merkezi'nde vereceği konser öncesi merkez Osmangazi Belediyesi'nin Hamitler yakınlarındaki 114 dönümlük ormanlık alanda hayata geçirdiği Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde inceleme yapan sanatçı Leman Sam hayranlığını gizlemedi.

Hayvanlara karşı ilgisiyle tanınan Sam, "Benim ne kadar yaşamaya hakkım varsa hayvanların da o kadar var diye düşünüyorum. Dolayısıyla, bu konuda yatırım yapan, hayvanları düşünen belediyeleri kutluyorum. Hala böyle yönetimlerin olması umutlandırıyor" dedi.

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ni gezerken fotoğraf makinesiyle sık sık fotoğraflar çeken Sam, Başkan Altepe'ye teşekkür etti. "Başka belediyeler kaynaklarını ilgisiz alanlarda kullanırken siz tam yerine harcamışsınız. Çok yerinde bir davranış. Marifet iltifata tabiidir, sizi kutluyorum" diyen Leman Sam, Türkiye'deki sokak hayvanları sorunun çözümüne de farklı bir açılım getirdi.

Pet shop’lar kapatılmalı

Türkiye'ye kaçak hayvan girişinin yasaklanmasını ve hayvanların alınıp satıldığı pet shop'ların kapatılmasını savunan Sam, "Aksi halde, böyle güzel projeler dahi sorunun çözümünde etkili olmayabilir" diye konuştu.

Tesis hakkında daha önce televizyonlarda çıkan haberlerden bilgi sahibi olduğunu söyleyen Leman Sam, gezisinin ardından şu değerlendirmeyi yaptı; "Gelirken biraz endişelerim vardı ama şimdi müthiş bir rahatlık ve memnuniyet içindeyim. Burada gördüklerimi gittiğim her yerde anlatacağım. Gelip burayı örnek almalarını isteyeceğim. Hayvanlarla ilgili sorunlar ortada dururken böyle örnekleri görmek umut veriyor. Bunları görmeye de ihtiyacımız var, umutlarımızı tazeliyor. Hala böyle insanların olduğunu görmek de ayrı bir güven veriyor. Başkanımızı kutluyorum. İnşallah hep böyle gider ve hayvanlar da mutlu yaşar. Ben bir hayvanım, ben kendimi hayvan olarak hissediyorum. Biz bir nevi hayvanız. Kimimiz uzak yaşıyoruz, o kavramdan kimimiz yakın. Ben yakın yaşayanlardanım. Aynı zamanda bir ağacım da. Biliyorsunuz ağaç kendi boyundan beş kat fazla kök salar. Ben de hem çam ağacı hem bir havyanım. Hayvan olmaktan utanmıyorum. Hayvanım dediğim zaman estağfurullah diyenlere çok kızarım. Çünkü hayvanım demek hakaret değildir. Ben o insanlardan değilim. O insanlar beni sevmesin, ben de o insanları sevmiyorum. Benim ne kadar hakkım varsa yaşamaya, onların da o kadar hakkı var diye düşünüyorum."

Sanatçı Leman Sam, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'den tesisle ilgili ayrıntılı bilgi aldı ve sokak hayvanlarıyla ilgili sorunun çözümünde önemli bir proje olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne destek vereceğini söyledi.

Samanyoluhaber.com



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs