En Sıcak Konular

'28 Şubat 1000 yıl süremez' mi diyorsunuz?

25 Şubat 2010 12:24 tsi
'28 Şubat 1000 yıl süremez' mi diyorsunuz? 'Başörtülü kadınların sabırla yaşayacağı bir 987 yılı daha yok!'

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) 28 Şubat darbesinin 13. yıldönümünde bir basın toplantısı düzenleyecek.

http://28subat1000yilsuremez.blogspot.com/ adresinde imzaya açılan bildiriye aralarında yazar ve gazetecilerin, siyasi parti temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının olduğu birçok isim ve kurum da destek verdi. Bildiride “Aşağıda imzası bulunan kurum ve kişiler olarak bizler darbeler tarihi ile yüzleşme inisiyatifinin toplumun çeşitli kesimleri tarafından ortaya konduğu ve darbe planlayanların  yargılandığı bu süreçte 28 Şubat’ın temel taşı olan bu vahim yasağın ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.  Bizler “bu ülkede kadınların kıyafetleri yüzünden aşağılanmasını, haklarının gasp edilmesini, tacize uğramalarını istemiyoruz” diyen herkesi bu ahlaksız yasağa karşı sesini yükseltmeye ve ‘ama’sız bir mücadeleye çağırıyoruz. Hükümeti de bu vahim yasağı hayatın her alanından kaldırması için derhal göreve davet ediyoruz. Başörtülü kadınların sabırla yaşayacağı bir 987 yılı daha yok!” ifadelerine yer verildi.

Bildirinin destekçileri arasında yer alan bazı isimler:
Ali Bayramoğlu, Sezen Aksu, Alper Görmüş, Prof.Dr. Ahmet İnsel, Prof.Dr. Baskın Oran, Prof.Dr. Fuat Keyman, Prof.Dr. Halil Berktay, Zeynep Tanbay, Gülten Kaya, Fermani Altun, Hüseyin Ergün, Altan Tan, Sevan Nişanyan, Av. Ergin Cinmen, Prof.Dr. Nüket Sirman, Prof.Dr. Arus Yumul, Merve Kavakçı, Mihail Vasiliadis, Prof.Dr. Fatmagül Berktay, Prof.Dr. Erol Katırcıoğlu, Doğan Tarkan, Esmeray, Fatma Bostan Ünsal, Etyen Mahçupyan, Kutluğ Ataman, Ayşe Böhürler, Ayşe Hür, Cafer Solgun, Cihan Aktaş, Roni Marguiles, Nuray Mert, Oral Çalışlar, Orhan Miroğlu, Oya Baydar, Ömer Laçiner, Cüneyt Ülsever, Doç.Dr. Bekir Berat Özipek, Doç.Dr. Levent Korkut, Doç.Dr. Mualla Kavuncu, Doç.Dr. Sevgi Kurtulmuş, Doç.Dr. Zeynep Direk, Hidayet Tuksal, İbrahim Karagül, İhsan Eliaçık, Leman Yurtsever, Leyla İpekçi, Markar Esayan, Mehmet Atak, Prof.Dr. Mehmet Altan, Mehmet Atlı, Mustafa Akyol, Nagehan Alçı, Akif Emre, Nabi Yağcı, Nazlı Ilıcak, Nazmiye Yılmaz, Necla Koytak, Prof.Dr. Hüseyin Hatemi, Prof.Dr. İlhami Güler, Prof.Dr. İhsan Dağı, Prof.Dr. Levent Köker, Prof.Dr. Melek Göregenli, Prof.Dr. Mithat Sancar, Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Prof.Dr. Vahap Coşkun, Prof.Dr. Yasin Aktay, Prof.Dr. Yavuz Atar, Rasim Ozan Kütahyalı, Selim Temo, Şenol Karakaş, Sırrı Süreyya Önder, Sibel Eraslan, Yıldız Ramazanoğlu, Ufuk Uras, Yılmaz Ensaroğlu, Yrd. Doç.Dr. Mesut Yeğen, Abdurrahman Dilipak, Rober Koptaş, Zozan Özgökçe, Av. Sedat Yurttaş, Sebahat Tuncel.

Bildiriye destek veren kişi ve kurumların tam listesi ve bildiriyi imzalamak için http://28subat1000yilsuremez.blogspot.com/ adresinden bilgi alınabilir.


Yer: Taksim Hill Otel, B3 katı, Taksim, İstanbul
Tarih: 26 Şubat 2010 Cuma
Saat: 11.00
Konuşmacılar: Av. Kezban Hatemi, Aydın Engin, Ferhat Kentel, Alev Erkilet, Nihal Bengisu Karaca, Şanar Yurdatapan.



Bu haber 2,132 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs