En Sıcak Konular

MHP: İktidar seçimle gelir seçimle gider

25 Şubat 2010 12:10 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, ''MHP olarak demokrasi dışı hiçbir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bu milletin sandıkta iradesiyle getirdiği iktidarların mutlaka milletin iradesiyle gitmesinin gerektiğine inanıyoruz'' dedi.

Çobanoğlu, Tokat'ta bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 4 günlük bir çalışma için kente geldiğini, bugün ve yarın MHP'den seçilmiş belediye başkanlarını ziyaret edeceğini söyledi.

Türkiye'de kamuoyu ve insanların farklı bir konuyla meşgul edildiğini savunan Çobanoğlu, ''Kurumlar arasındaki çatışmalar çok ciddi boyutlara varmıştır. Bu, devlet krizini aşıp artık bir rejim krizine doğru hızla sürüklenmektedir. Bu kötü gidişin ve içinde bulunduğumuz kaosun ve kargaşanın çözümünü MHP olarak biz erken seçimlerde görüyoruz'' diye konuştu.

Çobanoğlu, bir gazetecinin, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş'un yaptıkları konuşmalara yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Bunları kamuoyunda hep beraber üzüntüyle izledik. 'Ben elime gücü geçirdiğimde, dün bana karşı olanları ve cephe olarak gördüklerimi elime fırsat geçerse ezerim, sıkıntıya sokarım' anlayışını doğru bulmamız mümkün değil. Bir partiye oy verenler de olacak, oy vermeyenler de olacak. Memnun olanlar da olacak, memnun olmayanlar da olacak. İktidar sahiplerinin bütün millete, herkese eşit mesafede olup, herkesi kucaklaması lazım. Kahramanmaraş'ta söylenen bu sözü kabul etmemiz mümkün değil. Tabii ki bunu kınıyoruz. Böyle bir anlayışı kınıyoruz. Böyle bir zihniyeti kınıyoruz. Diğer milletvekilinin 'bizi desteklemeyenlerin kanı bozuktur'... Kötü söz sahibinindir. Bir dönüp kendisine bakması lazım. Böyle bir siyaset anlayışı Türkiye'de çatışmayı doğurur. Türkiye'de kaosu doğurur. Bizim birliğe, dayanışmaya ihtiyacımız var. Ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Özellikle siyaset yapanların ağzından çıkanı kulaklarının duyması gerekiyor. Bununla ilgili AKP iktidarı ve yönetiminden ciddi bir yaptırım bekliyoruz.''

''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın bu konuda inceleme başlattığı yönünde haberler var ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine Çobanoğlu, şunları kaydetti:

''Biz bu işlerin seçimle düzeltileceğinin kanaatindeyiz. Şimdi seçime bir sene kaldığı ortamda tekrar bir kapatma davası, bir inceleme vasıtasıyla iktidarı mağdur mazlum gösterecek. Tekrar kamuoyunda mazlum noktasına getirecek bir davranışın doğru olmadığı kanaatindeyiz. 2007 seçimlerinde vatandaşımızın gerçek gündemini konuşamadan bir seçim dönemi geçti. e-muhtıra ve cumhurbaşkanlığı seçimi... Nereye girdiysek gerçek gündemi konuşamadan seçim geçti, gitti.''

Hükümetin ısrarlı olarak bu ülkenin sorunlarını çözemediğini iddia eden Çobanoğlu, ''İktidar mensupları gittikleri yerlerde bu ülkenin işsizliğine nasıl çözüm bulacaklarıyla ilgili tek bir cümle söylemiyorlar. Hiçbir konuya çözüm üretmemiş birtakım suni gündemlerle seçimlere hızla gidiyoruz'' diye konuştu.

Herkesin, bütün kurumların dikkatli olması gerektiğini belirten Çobanoğlu, ''İktidar, kamuoyunda mağdur edilmiş pozisyonuna düşürülmemeli. Bu seçimlerde bu mesele bitecektir. Türkiye AKP iktidarından kurtulacaktır. Türkiye seçimlere, 'AKP mağdur edilmiş' pozisyonunda gitmemeli'' ifadesini kullandı.

''BALYOZ PLANI'' İDDİALARI SORUŞTURMASI

''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturmasıyla ilgili soru üzerine ise Çobanoğlu, gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini bildirdi.

Türkiye'de her gün farklı bir gündemle uyandıklarını ifade eden Çobanoğlu, ''Karşı karşıya kaldığımız konular Cumhuriyet tarihinde bir ilk. Bu ülkede kim suç işliyorsa bağımsız mahkemeler önünde hesabını vermeli. Suçluysa cezasını almalı. Bu asker de olabilir, sivil de olabilir'' diye konuştu.

Bu meselelerin bir an önce çözüme ve sonuca kavuşması gerektiğini kaydeden Çobanoğlu, şöyle devam etti:

''Yıllardan beri bu ülkede darbe iddiaları ısıtılıp ısıtılıp önümüze getiriliyor. Bu, bir an önce hukuk önünde neticelendirilmeli. Bu konular gündeme getirilip asla ve asla Türk ordusu yıpratılmamalı. Maalesef bugün ordu yıpratılma sürecine sokulmuştur. Ordunun yıpratılmasının önlenmesinde birinci derecede görevli Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümettir. Bu ordu Türk ordusudur, bu milletinin ordusudur. Ordunun içerisinde suç işlemiş olanlar olabilir. Suçluyu ve suçsuzu ayırt edecek mahkemelerdir. Mahkemelerin de bu anlamda çok hızlı ve sağlıklı işlemesi gerekir. MHP olarak demokrasi dışı hiçbir yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Bu milletin sandıkta iradesiyle getirdiği iktidarların mutlaka milletin iradesiyle gitmesinin gerektiğine inanıyoruz.''

aa

 



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs