En Sıcak Konular

İlk kadın başpiskoposun büyük hatası

25 Şubat 2010 12:09 tsi
Alkollü araç kullanırken yakalanan Almanya Protestan Kilisesi Başkanı Margot Kaessmann görevinden istifa etti.

Deutsche Welle'nin haberine göre Kaessmann, alkollü olarak direksiyon başına geçmekle büyük bir hata yaptığını ve çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Hannover kentinde hafta sonu alkollü araç kullanırken kırmızı ışıkta yakalanan Almanya Protestan Kilisesi'nin (EKD) ilk kadın başkanı Margot Kaessmann görevinden istifa etti. Kaessmann, aynı zamanda Hannover Piskoposluğu görevini de bıraktı. Kaessmann, papazlık görevini sürdüreceğini belirtti.

Hannover’de bir basın toplantısı düzenleyerek kararını açıklayan Kaessmann, alkollü araç kullanmasının sonucuna katlanması gerektiğine dikkat çekti. Büyük bir hata yaptığını söyleyen Kaessmann, bu nedenle çok üzgün olduğunu ve bu koşullarda görevi için gerekli olan otoriteyi sağlayamayacağını dile getirdi.

Alman Protestan Kilisesi Konseyi ise dün akşam yaptığı görüşmeden sonra Başpiskopos Kaessmann’a güvenlerinin devam ettiğini kaydetmiş, ancak Kaessmann’ın davranışı ile ilgili bir değerlendirmede bulunmamıştı. Konsey, sürecin devamına ilişkin kararı Kaessmann'a bıraktığına dikkat çekmişti.

Kaessmann’ın istifa kararı geniş yankı yarattı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kaessmann’ın kararını üzüntü ve saygı ile karşıladığını belirtti.

Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth, Kaessmann’ın kararı nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, “Piskopos Kaessmann’ın kararı saygıyı hak ediyor” diye konuştu. Roth, toplumun Kaessmann gibi tartışabilir insanlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Kilise çevrelerinden de benzer açıklamalar yapıldı. Almanya Protestan Kilisesi yetkilileri, Kaessmann’ın istifasının “Almanya’daki Protestanlık açısından büyük bir kayıp olduğunu" dile getirdi.

1,54 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI
Hannover’de Cumartesi akşamı kırmızı ışıkta polis tarafından durdurulan Almanya Protestan Kilisesi Başkanı Margot Kaessmann’ın yapılan kontrolde 1,54 promil alkollü olduğu belirlenmiş ve Kaessmann hakkında trafikte alkol sınırını aştığı gerekçesiyle hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

Trafikte alkollü yakalanması büyük yankı uyandıran Başpiskopos Margot Kaessmann da açıklamasında, “Böylesine büyük bir hata işlemem beni de ürküttü” demişti.

Almanya Protestan Kilisesi (EKD), Hannover Eyalet Piskoposu Margot Kaessmann’ı geçen yılın Ekim ayında başkanlığa seçmişti. 51 yaşındaki Kaessmann'ın, 2007 yılında ayrıldığı eşinden dört kız çocuğu bulunuyor.

Almanya Katolik Kiliseleri Başkanı Robert Zollitsch, Kaessmann'ın kararından üzüntü duyduğunu açıkladı.

Freiburg Başpiskoposu da olan Zollitsch, yaptığı yazılı açıklamada, Kaessmann'ı uzun süredir tanıdığını belirterek, Kaessmann'ın sorumluluk üstlenmekten kaçmayan bir insan olduğunu, bu nedenle aldığı kararı anlayabildiğini ifade etti.

Zollitsch, "Kendisine bu zor anlarda tanrının yardımını diliyorum" ifadesini kullandı.

Kaessmann, 2009 yılı Ekim ayı sonunda EKD başkanlığına seçilmişti.



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,731 µs