Hata yaptık | " /> Hata yaptık | "/>

En Sıcak Konular

Rus Genelkurmay Başkanı: Hata yaptık

25 Şubat 2010 11:50 tsi
Rus Genelkurmay Başkanı: Hata yaptık Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, Russia Today televizyonuna verdiği özel röportajda ordunun imajının korunması konusunda bir kısım hataların yapıldığını kabul etti.

Devlet araştırma kuruluşu VTsIOM'un halkın yüzde 75'inin orduda görev almak istemediği yönündeki araştırmasını yayınlamasının ardından, Makarov da önemli açıklamalarda bulundu. Rusya'da Savunma Bakanı Yardımcısı olarak görev yapan Makarov'un iç politika ve siyasetle ilgili açıklamalarda bulunma yerine, ordunun yeniden yapılanma süreci ve dış tehdit algılamaları ile değerlendirmede bulunması dikkat çekti.

NATO'nun genişlemesi, füze kalkanı, Gürcistan ve profesyonel ordunun kurulması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Rusya Genelkurmay başkanı, "Orduda yeniden yapılanma planlarının arkasında insanların çocuklarını askere gönderirken endişe etmemelerini sağlamak var. Ordu mensuplarının konut sorunlarını çözerek, ücretlerinde de artış sağlayarak bu mesleği prestijli hale getirebiliriz." dedi. Zorunlu görev yerine profesyonel ordu anlayışının ikame edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Makarov, henüz bu konuda da ilerleme sağlayamadıkları yönünde öz eleştiride bulundu.

"FÜZE KALKANINA UYGUN CEVAP VERİLİR"

NATO'nun genişlemesinin Rusya'nın yeni askeri doktrininde tehlike olarak görülmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Makarov, "NATO'nun doğuya doğru ilerleyişini dikkatle izliyoruz... Neden bunu yapıyorlar? Burada çapraşık bir durum var. Eğer biz tüm tehditlere karşı birlikte cevap vermeyi düşünüyorsak, bir birimize güvenmeli ve saygı duymalıyız. Rusya Federasyonu'nun sınırlarının yanı başında askeri bloğumuzu güçlendirmemeliyiz. Buna karşılık verilir." dedi.

Füze kalkanının Rusya açısından tehdit oluşturduğunu savunan Rus komutan, "Büyük olasılıkla Rusya'dan geleceği beklenen saldırılar için hava savunmasını güçlendiriyorlar. İran ve Kuzey Kore açıklamalarını inandırıcı bulmuyoruz. Füze kalkanının hedefinin Rusya olduğu konusunda büyük endişelerimiz var." ifadelerini kullandı. Çek Cumhuriyeti ve Polonya'ya kurulması planlanan füze kalkanında önce değişikliğe gidilmesi, ardın da Romanya, Bulgaristan ve Moldova ile ABD'nin görüşmeler yapması Moskova'da endişe ile karşılanıyor.

"İKİNCİ BİR SALDIRI SAAKAŞVİLİ'NİN SONU OLUR"

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin ordunun yeniden silahlandırıldığı yönündeki açıklamalarına değinen Makarov, "Kendisi öngörülemez bir insan. Rusya'da başkanlık seviyesinde Saakaşvili'nin persona non-grata ilan edilmesi çok doğru bir adımdı. Bölgede savaşı o başlattı. Sanırım ikinci bir girişimi kendisi için çok kötü sonuçlar doğurabilir." iddiasında bulundu.
 
cihan



Bu haber 1,103 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs